Jump to Navigation

06.02.2018 г.

На 06.02.2018г. от 11:00ч. в зала Концертна на Централния военен клуб се проведе 23-тата поредна церемония „Пожарникар на годината – 2017г.“. Ръководствата на Министерството на вътрешните работи (МВР) и на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ наградиха отличилите се през изминалата година огнеборци.

 

На тазгодишната церемония бяха излъчени комплексен победител и победители по основните направления на дейност – пожарогасене, аварийно- спасителна дейност, противопожарен контрол, превантивна дейност а също и проявен героизъм.

За пожарникар на годината бе обявен 35 годишният Боян Кондуров, главен експерт и началник на пожарната в град Благоевград, който е участвал в над 500 мисии в страната и чужбина. Същият лично бе поздравен от Заместник- министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов относно отличната му работа по потушаването на пожара в град Кресна.

Поздравителен адрес беше прочетен и от името на премиера Бойко Борисов, в който се пожелава дълъг живот, успехи и най-вече здраве на всички пожарникари.

Успоредно с награждаването се проведе и благотворителна акция, включваща продажба на детски рисунки, като събраните средства ще се дарят на всички 43 деца на пострадали и загинали при изпълнение на служебния си дълг пожарникари.Article | by Dr. Radut