Jump to Navigation

20.03.2018 г.

На 19.03.2018 г. в зала Концертна на Централния военен клуб за 16-ти път, вестник „24 часа“ отличи „Достойните българи на годината“. На церемонията бяха отличени близо 40 български граждани, които през изминалата година са помогнали на изпаднали в беда или са допринесли за развитието на обществото.

Премиерът Бойко Борисов връчи отличието на трима ИТ-специалисти от Враца - Емилиян Кадийски, Тонко Влахов и Тихомир Кръстев, които организират курсове за безработни младежи от града. Борисов благодари на тримата младежи, че са останали в България и във Враца и ги призова да продължават и занапред с добротворчеството.

Председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов връчи награда на турската архитектка и реставраторка Фикрие Булунмаз, която е работила в продължение на седем години върху реставрацията на желязната църква "Св. Стефан" в Истанбул. Той посочи, че архитектката заслужава и държавно отличие за тази своя дейност.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова каза отбеляза с възхищение, че първите три примера за достойни българи са свързани със сферите на образованието и културата. Тя връчи отличието на деца от 125-то училище, които са събрали средства за закупуването на инвалидна количка на свой съученик.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, награди двама полицейски служители - старши комисар Димитър Машов и жандармериста Пламен Петров за работата им по случаи с телефонни измамници и призова възрастните хора да не се поддават на подобни измами.

Голямата награда за 2017г. беше връчена на Димитър Бербатов, чиято фондация вече 10 години подпомага младите хора да развиват своите дарби и им дава шанс да ги споделят със света.

Сред наградените бяха и д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова, превърнали болницата във Велико Търново в една от най-добрите донорски бази в страната.Article | by Dr. Radut