Jump to Navigation

14.05.2018 г.

Президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили господин Румен Радев, заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната господин Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев поздравиха ветерани от войните на България, кавалери на ордена „За храброст“ и представители на военно-патриотичните съюзи, по повод 6-ти май – Гергьовден, Ден на храбростта и Празник на Българската армия в зала Концертна на Централния военен клуб.

За заслуги към издигането на обществения престиж на Българската армия, съхранение и развитие на националните ни военни традиции, военно-патриотичното и родолюбивото възпитание на населението и подрастващите министърът на отбраната и началника на отбраната връчиха награди на ветерани от войните, военнослужещи от запаса и резерва, военноинвалиди и военнопострадали.

Квартет „Армейска песен“ от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили към Националната гвардейска част повдигнаха духа и настроението на участниците в срещата с изпълнението на Националния химн, химна на Българската армия и бойни маршове.Article | by Dr. Radut