Jump to Navigation

Мероприятия

От 02 до 11.05.2018 г. Военен клуб Чирпан организира изложба „Талантливите воини на България” по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, и във връзка с честването на 140 години Българска армия.

Автори на художествените произведения – картини, рисунки върху стъкло и дърворезба, са военнослужещите от военно формирование 24620 – Свобода младши сержант Георги Калъпсъзов, редник Нели Динева и редник Силвия Вълева.

Посетителите на изложбата – граждани, членове на военно-патриотичните съюзи и ученици бяха удивени от художествените способности на авторите. Между посетителите бяха и майстори-дърворезбари, които се впечатлиха от майсторството на сержант Георги Калъпсъзов.

Командирът на военно формирование 24620 – Свобода подполковник Минчо Минев специално посети изложбата и изрази своето възхищение от таланта на своите подчинени.


От 11 до 25.04.2018 г. в многопрофилна зала на Военен клуб Чирпан беше подредена експозиция на безвъзмездно предоставена фотоизложба „Спасението - 10 март1943 г. ” на Регионален исторически музей – Шумен и Регионален исторически музей – Стара Загора, и допълнена с материали от военния клуб. Изложбата беше посветена на 75-годишнината от спасението на българските евреи.

Обществеността на гр. Чирпан – граждани, членове на военно-патриотичните съюзи и учащи, се запознаха със събитията, свързани със самото спасение на българските евреи и положението им в годините на Холокоста. Интерес предизвикаха факсимилета от документи - статия, публикувана през 1938 г. в немско списание, насочена срещу бележития композитор Панчо Владигеров и забрана за изнасяне на концерти в Германия; с изказванията в защита на евреите и против приемането на ЗЗН на известни личности-общественици, депутати и мн. др. български граждани, оказвали морална и материална подкрепа на евреите в годините на Холокоста.


Във Военен клуб – гр. Чирпан бе отбелязан Празникът на военното разузнаване – 12 януари и празник на военно формирование 24620 – Свобода. Гости на тържеството бяха началникът на отдел „Разузнавателен” в Командването на Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов, полковник Ников – заместник-командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, главен инспектор Николай Стефанов – началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, директори на училища, банки и представители на военно-патриотичните съюзи.

Гостите на мероприятието бяха поздравени с богата музикална програма с участието на децата от Клуб по спортни танци към Военен клуб – гр. Чирпан, младите актьори от театър „Тим Тийн” и танцов състав „Тракийска броеница” на Средно общообразователно училище „Пейо Крачолов Яворов” и вокална група „До Ми Сол” от Основно училище „Васил Левски”.


Концерт под наслов „С дъх на любов” организира Военен клуб – Чирпан на 12.02.2014г. Богатата музикална и танцова програма изнесена от децата от Клуб по спортни танци към военния клуб и вокална студия „Сладурани” към Народно Читалище „П. К. Яворов 1867” гр. Чирпан допринесе за доброто настроение на всички присъстващи в залата.


Събрание – концерт на военнослужещите и цивилните служители от вoенно формирование 24620 – Свобода за тържествено отбелязване празника на военното разузнаване – 12 януари и празник на формированието, се състоя в Гарнизонен военен клуб - град Чирпан, който организира събитието и представи богата музикална програма. Гости на тържеството бяха генерал-майор Нейко Ненов – командир на Сухопътните войски, г-жа Кичка Петкова – кмет на община Чирпан, директори на училища и други структури в общината, както и представители на военно-патриотични съюзи.

  


На 11.01.2013 г., на тържествено събрание-концерт във Военен клуб - Чирпан, военнослужещите от в.ф. 24620 – Свобода, отбелязаха празника на военното разузнаване – 12 януари и годишнина от създаване на формированието.

Гости на тържеството бяха началникът на отдел „Разузнавателен” в Командването на Сухопътните войски и доскорошен командир на формированието полковник Стоян Стоянов, подполковник Илиян Колев – главен експерт в отдел „Разузнавателен”, представители на местната власт в гр. Чирпан – заместник-кметът Стайко Генов, началникът на РУ „Полиция” старши инспектор Георги Георгиев, председатели на военно-патриотичните организации и други.

С богатата музикална програма се включиха децата от клуб по спортни танци „Денс Юник” към Военен клуб гр. Чирпан с ръководители Стефан Топалов и Ива Петрова, младите актьори от театър „Тим Тиин” на СОУ „П.К. Яворов”, вокална група „До Ми Сол” от основно училище „В. Левски” и представители на военният духов оркестър към 2 механизирана бригада гр. Стара Загора.


Във Военен клуб - Чирпан бе представена пиесата "Районна болница" от Христо Бойчев, за членовете на военно-родолюбивите съюзи и гражданите.

Любителите на театъра се насладиха на невероятната игра на актьорите от театър "Алтернатива" от с. Самоводене. Събитието бе организирано от служителите на Военен клуб – Чирпан, с подкрепата и съдействието на ръководството на Клуб на пенсионера гр. Чирпан.Article | by Dr. Radut