Jump to Navigation

Мероприятия

На 31.05.2018 г. в многопрофилна зала на Военен клуб Чирпан деца на военнослужещи от театрална работилница „Бъбривко” при НУ „Св. Климент Охридски” представиха театралната постановка „Ламята от улица Войтешка” по Карел Чепек. Гост на събитието беше командирът на в. ф. 24620 – Свобода подполковник Минчо Минев, който поздрави децата. Присъстваха и председателят на Общинския съвет в гр. Чирпан, директори на училища, военнослужещи – родители на децата-актьори, членове на ВПС и техните семейства, и много граждани.


На честване, по повод рождения ден на чирпанския войвода Константин Нунков, на 21.05.2018 г. бяха поднесени цветя от Военен клуб Чирпан на паметната плоча на дейците от чирпанския край, участвали в борбите за Обединение на България. Паметта на загиналите почетоха представители на Община Чирпан, председателят на Общински съвет – Чирпан, общински съветници от Общините Чирпан и Братя Даскалови, родственицата на двама от загиналите г-жа Мария Бахчеванова и граждани.


От 02 до 11.05.2018 г. Военен клуб Чирпан организира изложба „Талантливите воини на България” по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, и във връзка с честването на 140 години Българска армия.

Автори на художествените произведения – картини, рисунки върху стъкло и дърворезба, са военнослужещите от военно формирование 24620 – Свобода младши сержант Георги Калъпсъзов, редник Нели Динева и редник Силвия Вълева.

Посетителите на изложбата – граждани, членове на военно-патриотичните съюзи и ученици бяха удивени от художествените способности на авторите. Между посетителите бяха и майстори-дърворезбари, които се впечатлиха от майсторството на сержант Георги Калъпсъзов.

Командирът на военно формирование 24620 – Свобода подполковник Минчо Минев специално посети изложбата и изрази своето възхищение от таланта на своите подчинени.


От 11 до 25.04.2018 г. в многопрофилна зала на Военен клуб Чирпан беше подредена експозиция на безвъзмездно предоставена фотоизложба „Спасението - 10 март1943 г. ” на Регионален исторически музей – Шумен и Регионален исторически музей – Стара Загора, и допълнена с материали от военния клуб. Изложбата беше посветена на 75-годишнината от спасението на българските евреи.

Обществеността на гр. Чирпан – граждани, членове на военно-патриотичните съюзи и учащи, се запознаха със събитията, свързани със самото спасение на българските евреи и положението им в годините на Холокоста. Интерес предизвикаха факсимилета от документи - статия, публикувана през 1938 г. в немско списание, насочена срещу бележития композитор Панчо Владигеров и забрана за изнасяне на концерти в Германия; с изказванията в защита на евреите и против приемането на ЗЗН на известни личности-общественици, депутати и мн. др. български граждани, оказвали морална и материална подкрепа на евреите в годините на Холокоста.


Във Военен клуб – гр. Чирпан бе отбелязан Празникът на военното разузнаване – 12 януари и празник на военно формирование 24620 – Свобода. Гости на тържеството бяха началникът на отдел „Разузнавателен” в Командването на Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов, полковник Ников – заместник-командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, главен инспектор Николай Стефанов – началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, директори на училища, банки и представители на военно-патриотичните съюзи.

Гостите на мероприятието бяха поздравени с богата музикална програма с участието на децата от Клуб по спортни танци към Военен клуб – гр. Чирпан, младите актьори от театър „Тим Тийн” и танцов състав „Тракийска броеница” на Средно общообразователно училище „Пейо Крачолов Яворов” и вокална група „До Ми Сол” от Основно училище „Васил Левски”.


Концерт под наслов „С дъх на любов” организира Военен клуб – Чирпан на 12.02.2014г. Богатата музикална и танцова програма изнесена от децата от Клуб по спортни танци към военния клуб и вокална студия „Сладурани” към Народно Читалище „П. К. Яворов 1867” гр. Чирпан допринесе за доброто настроение на всички присъстващи в залата.


Събрание – концерт на военнослужещите и цивилните служители от вoенно формирование 24620 – Свобода за тържествено отбелязване празника на военното разузнаване – 12 януари и празник на формированието, се състоя в Гарнизонен военен клуб - град Чирпан, който организира събитието и представи богата музикална програма. Гости на тържеството бяха генерал-майор Нейко Ненов – командир на Сухопътните войски, г-жа Кичка Петкова – кмет на община Чирпан, директори на училища и други структури в общината, както и представители на военно-патриотични съюзи.

  


На 11.01.2013 г., на тържествено събрание-концерт във Военен клуб - Чирпан, военнослужещите от в.ф. 24620 – Свобода, отбелязаха празника на военното разузнаване – 12 януари и годишнина от създаване на формированието.

Гости на тържеството бяха началникът на отдел „Разузнавателен” в Командването на Сухопътните войски и доскорошен командир на формированието полковник Стоян Стоянов, подполковник Илиян Колев – главен експерт в отдел „Разузнавателен”, представители на местната власт в гр. Чирпан – заместник-кметът Стайко Генов, началникът на РУ „Полиция” старши инспектор Георги Георгиев, председатели на военно-патриотичните организации и други.

С богатата музикална програма се включиха децата от клуб по спортни танци „Денс Юник” към Военен клуб гр. Чирпан с ръководители Стефан Топалов и Ива Петрова, младите актьори от театър „Тим Тиин” на СОУ „П.К. Яворов”, вокална група „До Ми Сол” от основно училище „В. Левски” и представители на военният духов оркестър към 2 механизирана бригада гр. Стара Загора.


Във Военен клуб - Чирпан бе представена пиесата "Районна болница" от Христо Бойчев, за членовете на военно-родолюбивите съюзи и гражданите.

Любителите на театъра се насладиха на невероятната игра на актьорите от театър "Алтернатива" от с. Самоводене. Събитието бе организирано от служителите на Военен клуб – Чирпан, с подкрепата и съдействието на ръководството на Клуб на пенсионера гр. Чирпан.Article | by Dr. Radut