Jump to Navigation

02.05.2017 г.

Първата официална авторска изложба на фотографката на Министерството на отбраната Вяра Йовева „Хиляди лица – една армия“, в периода 25.04. – 08.05.2017 г., под патронажа на Министъра на отбраната, посветена на 6-ти май – Гергьовден, Ден на храбростта и Празник на Българската армия, беше открита в зала Тържествена на Централния военен клуб.

Изложбата представя портретни и художествени фотографии от събития, военни ритуали, церемонии и учения свързани с дейността на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

Директорът на Информационния център на Министерството на отбраната господин Евгени Генов предостави думата на госпожа Йовева да сподели своите идеи, цели и творчески вълнения, които в продължение на около две години са били водещ мотив за търсенето на лицата и събитията отразени в изложбата.

Министърът на отбраната господин Стефан Янев поздрави авторката и изрази своята удовлетвореност от изложените фотографии, които показват пред обществеността неповторимите и със силно емоционално въздействие мигове от напрегнатия денонощен труд на българските военнослужещи.

Участниците бяха единодушни в мнението си, че събитието е заслужен и своевременен израз на почит и уважение към високоотговорната и общественозначимата дейност на военнослужещите в полза на народа и Родината.Article | by Dr. Radut