Jump to Navigation

10.05.2017 г.

По случай 6-ти май – Гергьовден, Ден на храбростта и Празник на Българската армия президентът на Република България и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, заместник министър-председателят по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев се срещнаха с ветерани от войните на България, кавалери на ордена „За храброст“, ръководствата на военнопатриотичните съюзи и сдружения на военнослужещи от запаса и резерва в зала Концертна на Централния военен клуб.

С благодарност и признателност участниците в събитието бяха поздравени за проявеното мъжество и героизъм при защитата на суверенитета и териториалната цялост на България.

Наградите на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната бяха връчени на отличилите се ветерани от войните на България, от военнопатриотичните съюзи и сдруженията на военнослужещите от запаса и резерва за неуморната им дейност по утвърждаването в съзнанието на населението и подрастващите на националните, военнопатриотичните и европейските ценности и традиции.Article | by Dr. Radut