Jump to Navigation

12.07.2017 г.

Национална конференция на тема: „Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания“, организирана от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Сдружение „Клуб отбранителна индустрия“, под патронажа и с участието на президента на Република България господин Румен Радев, беше проведена в зала Концертна на Централния военен клуб. Събитието е в рамките на тридневния Форум за международно коопериране 2017 и изложението на технологии от отбранителната промишленост.

Специално участие в първата национална конференция, посветена на новосъздадения Европейски фонд за отбрана взеха еврокомисарят по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество, малки и средни предприятия госпожа Елжбета Биенковска, изпълнителният директор на Европейската агенция за отбрана господин Хорхе Домек, заместник министър-председателят Томислав Дончев, заместник-министри, депутати, учени и предприемачи в сферата на отбраната, отбранителната индустрия, сигурността и изследването на Космоса.

В два дискусионни панела на конференцията бяха обсъдени насоките за развитието на българската отбранителна и аерокосмическа индустрия, както и възможностите за включване на европейските и националните финансови инструменти в подкрепа на тези сектори.

По всеобщото мнение на участниците, изразените мнения и направените предложения на конференцията ще допринесат за намирането на верния път за интегрирането и кооперирането ни с европейските научни и индустриални структури, работещи в сферата на отбраната и сигурността.Article | by Dr. Radut