Jump to Navigation

27.07.2017 г.

Традиционната тридневна среща на заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи госпожа Екатерина Захариева с извънредните и пълномощни посланици и постоянните представители на Република България в европейските институции, беше проведена в зала Тържествена на Централния военен клуб.

Изказвания пред аудиторията по националните въпроси и приоритетите на външната ни политика, във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първото полугодие на 2018 г., направиха председателят на Министерския съвет господин Бойко Борисов, президентът на Република България господин Румен Радев, министърът на отбраната господин Красимир Каракачанов, министри, заместник-министри и ръководители на институции, чиято дейност е пряко свързана с формирането и осъществяването на външната политика на страната.

По всеобщото мнение на участниците във форума, срещата даде своя реален принос за всеобхватното и в детайли изясняване на задачите и приоритетите на националната ни външна политика, не само към страните от Балканския полуостров, Европа, Близкия и Средния изток, но и по глобалните световни външнополитически въпроси.Article | by Dr. Radut