Jump to Navigation

13.09.2017 г.

С полагането на венци и цветя пред Паметника на незнайния воин и провеждането на тържествено събрание в зала Концертна на Централния военен клуб, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва отбеляза 110-та годишнина от своето създаване.

 

Участниците в събитието бяха приветствани от президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили господин Румен Радев, заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната господин Красимир Каракачанов, началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, ръководствата на военно-патриотичните съюзи и сродните организации в Македония, Сърбия, Русия и Италия.

Министърът на отбраната и началникът на отбраната връчиха награди на офицерите и сержантите от запаса и резерва за активно участие във възстановяването на Съюза, издигане на престижа на организацията сред обществеността, за работата по военно-патриотичното възпитание на населението и особено на подрастващите, за съхранението и развитието на военните ни традиции.

Председателят на Съюза генерал-лейтенант о. з. Стоян Топалов връчи почетен плакет „110 години СОСЗР“, флагче и шалче на президента на Република България, на министъра на отбраната, на началника на отбраната и на заслужили офицери и сержанти от запаса и резерва.

Представителният ансамбъл на Въоръжените сили към Националната гвардейска част поздави участниците в събитието със специално подготвен концерт.Article | by Dr. Radut