Jump to Navigation

Мероприятия

Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Военен клуб - Казанлък отбелязаха с изложба Международния ден на възрастните хора - 1- ви октомври 2019 г. Експозицията, подредена във фоайето на военния клуб, съдържаше картички, апликации, декопажи, пана, рисунки върху стъкло и творби с други смесени техники, изработени с много въображение от потребителите на социалната услуга в Дневния център. На откриването присъстваха заместник-кметът на Община Казанлък Лилия Цонкова, омбудсманът на Община Казанлък - Гинка Щерева, представители на военно-патриотични организации и деца от Дневен център за деца с увреждания.


Заобиколен от роднини и приятели, ветеранът от Втората световна война Христо Чукурлиев отпразнува 100-годишния си юбилей навръх Националния празник 22.09.2019 г.

Христо Чукурлиев бе дългогодишен председател на Съюза на ветераните от войните на България - Община Казанлък, забележителен общественик и родолюбец.

Председателят на Областния съвет на ветераните - гр. Стара Загора Янаки Драгов връчи на юбиляра плакет и грамота от Министерството на отбраната. Поздравителни адреси и подаръци бяха поднесени и от Община Казанлък, Съюза на ветераните от войните на България – Казанлък и Военен клуб - Казанлък.


На 3 септември 2019 г. във Военен клуб – Казанлък се проведе годишна среща на Клуб „Приятели на армията“. В срещата взеха участие командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, представители на училища и ръководители на клубове от Общините Карлово и Казанлък, ангажираните в дейността на клубовете военнослужещи и представители на СОСЗР от двата гарнизона. Обсъдени бяха още плюсовете и минусите на клубната работа от изминалата година и беше начертан план за действие за новата учебна 2019 - 2020 година.


На 18 януари 2019 г. в град Казанлък се проведоха поредица от мероприятия за отбелязване на 130-та годишнина от създаването на 23-ти пехотен Шипченски полк, известен още като „лудия полк“, участвал в превземането на Одрин. В честването взеха участие министърът на отбраната г-н Красимир Каракачанов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада - бригаден генерал Пламен Йорданов, Иво Антонов - директор на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ към МО, кметът на гр. Казанлък г-жа Галина Стоянова, областният управител на Стара Загора г-жа Гергана Микова, членове на военно-патриотични организации, почетни граждани на града, общественици, ученици и др. Честванията започнаха с възпоменателна церемония пред паметника на падналите за родината герои в парк “Розариум“, последвана от шествие до военно формирование 22180 – Казанлък, и поднасяне на цветя пред паметната плоча на авторите на текста и музиката на бойния марш и химн на БА „Велик е нашият войник“ - казанлъчанина подпоручик Константин Георгиев и запасни редник Михаил Шекерджиев. Цветя бяха поднесени и пред паметника на 23-ти ПШП, а в района на военното формирование бе открита „Стая на воинската слава и летопис в Казанлък“. Вечерта в залата на военния клуб се състоя тържествено събрание- концерт с участието на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България. Доклад за бойният път на 23-ти ПШП изнесе Красимир Узунов - автор на историческия разказ „Каймакъ – Чаланъ“. Министърът на отбраната г-н Красимир Каракачанов награди с юбилеен медал „100 години Първа световна война“ кметът на гр. Казанлък г-жа Галина Стоянова, областният управител на гр. Стара Загора г-жа Гергана Микова, старозагорският митрополит Киприян, бригаден генерал Пламен Йорданов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, проф. Генчо Начев - автор на книгата „Историята на 23-ти ПШП“, и почетни граждани на гр. Казанлък. Честването на 130-годишнината от създаването на 23-ти пехотен Шипченски полк се осъществи под патронажа на кмета на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова, по идея на СОСЗР - Казанлък. В Инициативния комитет участваха 61-ва Стрямска механизирана бригада, местните организации на Съюза на подофицерите, Съюза на ветераните от войните на България, Тракийско дружество „Капитан Петко войвода“, ИМ „Искра“, НПМ „Шипка- Бузлуджа“ и Военен клуб - Казанлък.


По случай Празника на Сухопътни войски на 15 ноември 2018 година Военен клуб – Казанлък, с подкрепата на Общински театър „Любомир Кабакчиев“, поднесоха един нестандартен поздрав за военнослужещите от гарнизон Казанлък.

Представен бе магическия спектакъл „Самодива“ - една приказка за любовта, всеотдайността и истинската смелост.

Представлението предизвика истински възторг сред военнослужещите, разкривайки им дълбоките дебри на българската душевност.Article | by Dr. Radut