Jump to Navigation

Мероприятия

В експозиционната зала на Информационно-културен център гр. Троян беше разположена изложба, посветена на 20-годишнината от създаването на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело” под мотото: „20 години в полза на Армията”. Агенцията осъществява социалната дейност в Българската армия, а пътуващата изложба отразява една малка част от дейностите и събитията, които са организирани през годините. За периода от 9 март 2021 г. до 12 март 2021 г. изложбата предизвика засилен интерес за жителите и гостите на град Троян.


На 18 септември 2020 г., по повод тържествено отбелязване на 10 години Регионален клон Априлци – Троян – Севлиево към Национално дружество „Традиция”, Военен клуб – Троян бе награден от председателя г-н Христо Калистерски с благодарност за оказаната дългогодишна помощ и сътрудничество в организирането и провеждането на редица мероприятия.


Военен клуб Троян заедно с Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр.Троян, Военно формирование 24430, Община Троян, НД „Традиция“ – РК „34 –ти пехотен Троянски полк Априлци – Троян“ и Сдружение „Бъдеще за Чифлик“ организираха поход по случай 139 години от гибелта на Никола Войновски – военен командир на Ботевата чета. Тържествено слово за героичния живот на Войновски изнесе предсетаделят на Общинската организация на СОСЗР – подполковник о. з. Тотьо Ангелов. Пред паметника бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност.

В памет на загиналите, пред параклиса „Св.Георги Победоносец“ бе отслужен молебен и осветен курбан за участниците в похода и присъстващите гости – полковник Румен Димитров – началник на Военно-географска служба на Българската армия, полковник Лъчезар Марковски – началник на Военно-географски център Троян, представители на Съюза на ветераните от войните, представителна група на Дирекция на музеите – гр. Копривщица и туристическо дружество „Узана“ – гр. Габрово.

 


По инициатива на Военен клуб Троян, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Троян и Регионален клуб Традиция „34-ти пехотен Троянски полк Априлци – Троян” посетиха Дома за пенсионирани военнослужещи, ветерани и военноинвалиди в с. Орешак. Там те се срещнаха с почетния председател на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, ШЗО и РЗВ полк. инж. Никола Рухчев.

Пред аудиторията, той представи своята книга „Военното училище на България”. Със спомените си полковник Рухчев не само заинтригува, но успя да спечели и искрени симпатии.

 Article | by Dr. Radut