Jump to Navigation

Териториален отдел - Варна

Териториален отдел - Варна се намира в курортния комплекс „Св. Константин” – на 8 км северно от град Варна. Разположен е в красив парк на брега на морето. Плажната ивица е с дължина 3,5 км. От изключителна важност за развитието на комплекса е наличието на 7 минерални извора с дълбочина от 1800 до 2050 м, а температурата на водата е от 40 до 60 градуса.

В историческия музей на град Варна се съхранява най-старото златно съкровище в света, открито във Варненския некропол. Атрактивни за туристите са Делфинариумът, скалният Аладжа манастир, природният парк „Златни пясъци”, морската градина, разположена на площ от 850 декара.

На територията на комплекса се намират хотел „Флагман”, хотел „Адмирал”, хотелите „Фрегата” и „Маяк”.

Почивният комплекс разполага със зали за конференции и семинари, спортен център с фитнес, тенис кортове, волейболна площадка, лятно кино, медицински и балнеологичен център, плувен басейн с гореща минерална вода.

 

ХОТЕЛ „ФЛАГМАН”

ХОТЕЛ „ФЛАГМАН” посреща своите гости целогодишно. Разполага с 210 легла – в стаи и апартаменти. За доброто обслужване на гостите се грижи персоналът на един бар и на два ресторанта – „Тераса” и „Романтик”. Лятната градина, двата плувни басейна с минерална и с морска вода, перлените вани, хидротерапията и сауната, тенис кортовете осигуряват отлични условия не само за почивка, но и за балнеология.

Телефон за контакт: 052/ 38 76 95 - рецепция

 

ХОТЕЛ „АДМИРАЛ”

ХОТЕЛ „АДМИРАЛ” се намира на 100 м от плажната ивица. Изграден е до лековит извор в непосредствена близост до хотел „Флагман”. Изцяло е реновиран и разполага с луксозни стаи и с апартаменти, оборудвани с климатици, кабелна телевизия и мини бар. Има конферентна зала и ресторант.

Работи през летния сезон от 21.06 - 20.09.

Телефон за контакт: 052/ 38 76 96 - рецепция

 

ХОТЕЛ „ФРЕГАТА”

ХОТЕЛ „ФРЕГАТА” е изцяло реновиран, разполага с 216 броя легла. Основният ресторант към почивния дом е с капацитет 220 места. Стъпаловидната архитектура и просторните тераси, в съчетание с високото разположение на хотела, позволяват на гостите да се наслаждават на морския пейзаж.

Работи през летния сезон от 21.06 - 20.09.

Телефон за контакт: 052/ 38 76 97 - рецепция

 

ХОТЕЛ „МАЯК”

ХОТЕЛ „МАЯК” се намира на десетина минути от плажа и е изцяло реновиран. Разполага със 184 броя легла. Стаите са оборудвани с кабелна телевизия и с климатик. За доброто настроение на почиващите се грижи и персоналът на ресторант „Маяк”.

Уникалното съчетание на парк, широка плажна ивица с фин пясък и минерални извори създава отлични условия за една пълноценна почивка в комплекса. А за поддържането на отличната спортна форма на почиващите са изградени волейболно и баскетболно игрище, тенис корт, детски площадки.

Работи през летния сезон от 21.06 - 08.09.

Телефон за контакт: 052/ 38 76 98 - рецепция

Галерия:

Флагман - Основен корпус Флагман - Стая Флагман - Басейн

Флагман - Ресторант ВПД Адмирал Адмирал - Апартамент

Адмирал - Ресторант ПД Фрегата Фрегата - Ресторант

Фрегата - Стая ПД Маяк Маяк - РесторантArticle | by Dr. Radut