Jump to Navigation

Мероприятия

На 10 май 2023 г. в Дом за пенсионирани военнослужещи, ветерани и военноинвалиди бе организирано тържествено честване по повод празника на Дома – 16 години от неговото откриване. Събитието тази година се проведе в рамките на Кампания за развитието на културно-художествената и военно-патриотична дейност във военните клубове през 2023 г. под мотото „Моята България! Моят град – град на…“ като в основата му е инициативата на военните клубове в Плевен, Ловеч и Троян, избрали за свое индивидуалното мото „Домът като място, което свързва и обединява поколенията”. В поздравителния концерт участваха Вокална група „Чучулиги” и акробатично дуо Христо Николов – Йонислава Блажева от Клуб по акробатичен рокендрол „Роксмайл” към ВК-Ловеч, Клуб по спортни танци „Дъга” и Школа за народни танци „Веселяци” към ВК-Плевен. „Подари ми спомен” бе вълнуващият емоционален подарък от ВК-Троян, който организира ученици от Национално училище за приложни изкуства „Професор Венко Колев” – гр. Троян, да нарисуват и подарят на домуващите техни портрети. Специална торта и свещички, които възрастните хора задружно духнаха под радостните аплодисменти на гостите, ознаменува подобаващия финал на едно събитие, изпълнено с искреното общуване между различните поколения, между таланта и мъдростта, между енергията на младостта и щастливите усмивки с много топлота и благодарност на възрастните хора.


На 22 декември 2022 г. Домът за пенсионирани военнослужещи, ветерани и военноинвалиди в село Орешак, Община Троян, празнува настъпването на Коледните и Новогодишни празници! Всичко това бе възможно благодарение на предоставените подаръци и вкусни ястия от ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“. Празникът уважиха представители на Военен клуб – Ловеч в лицето на служителя Николай Василев, който поздрави всички домуващи с предстоящите празници. Г-н Милен Тотев – ръководител на Арт ателие „Лик“, направи празника весел и забавен със своите музикални изпълнения.


На 15 април 2022 г. Домът за пенсионирани военнослужещи, ветерани и военноинвалиди в село Орешак отпразнува своята 15-годишна история. Празникът съчета благородната идея на ВК – Чирпан да гостува на Дома с концертна програма и изложба, част от стартиралата в началото на 2022 г. инициатива за реализиране на дейности, свързани с развитието на културно-художествената и военно-патриотичната дейност във военните клубове под мотото „Моя страна, моя България“, с предстоящите християнски празници Цветница и Великден. Домуващи и гости се насладиха на оригиналните произведения от дърво на арт-ателие „Творя и се забавлявам“, на красотата на българския танцов и песенен фолклор, представен от танцов състав „Мераклии“ и Десислава Панделиева, на великолепните образци на българската поезия, в изпълнение на Кольо Петров, дотук все чирпанлии, както и на обичания и добре познат в региона бард Милен Тотев – дългогодишен приятел и активен участник в дейността на ВК – Ловеч. Много поздравителни адреси бяха получени, много добри думи на признателност бяха отправени към различни централни и местни институции и техните представители, които допринасят с грижите и вниманието си за поддържане на условията и уюта в Дома, за здравето, спокойствието, духа и доброто настроение на домуващите. С конкретна благодарност се обърнаха домакините и към всички, подпомогнали реализацията на това тържество. Събитието бе и повод за презентиране на социалните услуги, базата и възможностите, които Домът предлага, пред гостите – представители на местната общественост, и пред военните медии, поканени да отразят празника. Грижата за възрастните хора, за техните достойни старини, е кауза на цялото ни общество, която изисква съпричастността на всички нас.


По повод 96-годишнината на ветерана от войната Трифон Иванов, на 17 ноември 2019 г. в Дома за ветерани в с. Орешак беше организирано празненство от колектива на Дома.

Рожденикът получи много поздравления и пожелания за здраве, лично щастие и чудесни бъдещи моменти!Article | by Dr. Radut