Jump to Navigation

Хотел "Олимп" - Боровец

Хотел „Олимп” се намира в сърцето на високопланинския курорт „Боровец”. Близостта на хотела до ски пистите и отправната точка на атрактивни туристически маршрути го правят привлекателен за туристите. В близост се намира резиденцията на българските монарси – „Царска Бистрица”. Оттук започват маршрутите до връх Мусала, връх Мальовица, до Седемте рилски езера, до село Бели Искър, до местността „Черната скала”. Най-близкият град е Самоков – един от най-развитите ни възрожденски центрове. И днес самоковският девически манастир „Успение Богородично”, основан през 1772 г., е действащ. В него се съхраняват старопечатни книги, както и донесените през 19 век от Света гора мощи на Свети Пантелеймон и на Свети Сава Сръбски.

Хотел „Олимп” разполага с апартаменти, луксозни и стандартни двойни стаи с общо 304 броя легла.

Спортният център на хотела е изцяло реновиран и предоставя отлични условия за тренировки и релаксация, 25-метров закрит плувен басейн, зали за фитнес и бодибилдинг, сауна, солариум. Закритата спортна зала е подходяща за волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, тенис на корт. Удобство за скиорите е ски гардеробът, който могат да ползват гостите на хотела.

Хотелът разполага с ресторант с капацитет 170 места, с лоби бар и заведение за хранене, с дискотека.

Бизнес центърът предлага конферентни зали с капацитет от 20 до 175 места.

Близостта на хотел „Олимп” до столицата, както и богатият набор от предлаганите допълнителни услуги, го прави предпочитан за организирането на конференции, семинари , симпозиуми.

Работи през зимния сезон - от 01.11 - 30.04.

Телефон за контакт: 0750/ 33 060 - рецепция

Галерия:

      

 

 Article | by Dr. Radut