Jump to Navigation

Хотел "Рибарица"

Хотел „Рибарица” е разположен в полите на Централна Стара планина.

Намира се на около 130 км от столицата, а най-близкият град е Тетевен. В Рибарица, в местността „Костина”, родолюбивите потомци са издигнали паметник на Георги Бенковски на мястото, където в далечната 1876 г. на 25 май апостолът на Априлското въстание намира смъртта си.

На около 30 км е Гложенският манастир /основан в началото на XIII век от киевския княз Георгий Глож/ с богата история – днес спомена за Васил Левски пази манастирската килия, в която той многократно е намирал убежище.

От село Рибарица туристически пътеки водят до биосферните резервати „Царичина”, „Боатин” и „Козята стена”, до хижите „Вежен”, „Бенковски”, „Васильов” и „Ехо”. На около 15 км са отдалечени Шипковските минерални бани, а на около 30 км се намира Троянският манастир.

Хотел „Рибарица” разполага с апартаменти и стаи с две и три легла. Общият брой на леглата е 245. На разположение на почиващите са ресторантът със 170 места, механата в битов стил с лятната градина, дневният и нощният бар.

Бизнес центърът разполага с две конферентни зали с капацитет от 30 до 100 места.

Хотелът разполага с фитнес зала и закрит плувен басейн. Откритите тенис кортове, волейболните и баскетболните игрища и закритото стрелбище са за любителите на колективните спортове.

Хотелът е на Ваше разположение целогодишно.

Телефон за контакт: 06902/ 2301 - рецепция

Галерия:

   

     Article | by Dr. Radut