Jump to Navigation

Мероприятия

През месец май 2022 г., по повод 140 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора, Военен клуб – Смолян организира конкурс за рисунка, есе, видеопрезентация, фотография. Събитието е част от инициативата за реализиране на дейности, свързани с развитието на културно-художественото и военно-патриотично направление във военните клубове, под мотото „Моя страна, моя България“, стартирала през 2022 г. В конкурса, посветен на бележитата годишнина, взеха участие ученици от втори до седми клас на ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Проф. д-р. Асен Златарев“ и СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в град Смолян. Децата участваха главно с рисунки и видеопрезентации. На 20.05.2022 г. всички творби бяха експонирани в централното фоайе на военния клуб. Ученици, завършващи средното си образование в Професионалната гимназия по приложни изкуства в гр. Смолян, оцениха творбите. За всяко призово место бяха избрани по двама участници. На 30.05.2022 г. всички 48 участници получиха грамоти, като отличените бяха наградени с подаръчни кутии „Хубава си татковино“.


Преглед на любителското художествено творчество на 68-ма бригада Специални сили се проведе във Военен клуб – гр. Смолян.

Повече от час публиката имаше възможността да се наслаждава на самодейците - военнослужещи, които освен, че са добри стрелци, скиори, алпинисти и парашутисти, са и толкова добри певци, актьори, музиканти и танцьори.

 


По повод 80 години от рождението на поета Дамян Дамянов, служителите от Военен клуб – гр. Смолян, съвместно с женското дружество „Яна Шишманова” при Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, организираха и представиха изложба от фотоси и книги, както и поетична вечер, посветена на неговото творчество. Със слово, звук и музика бяха представени част от неговата лирика, посветени както на любовта и живота, така и на велики български личности.


За трета поредна година Военен клуб – гр. Смолян, съвместно с 101-ви алпийски батальон, организираха фолклориада „На хорото в сърцето на Родопите”, по повод празника на Сухопътни войски. Участие взеха над 30 танцови състава и школи от цяла България. Фолклориадата се проведе в центъра на града, където гражданите и гостите на Смолян да се насладиха на майсторството на участниците.Article | by Dr. Radut