Jump to Navigation

Мероприятия

ВЪВ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА КНИГИТЕ

В Седмицата на книгата децата от Държавна детска градина „Светлина“ – Карлово, посетиха Общинската библиотека и се докоснаха до вълшебния свят на книгите. Поводът отново беше организираният "Маратон на четенето" - посрещна ги "Червената шапчица", заедно с лошия вълк, бабата и всичко останало, както си му е редът.

Децата разгледаха Детския отдел, книжките, списанията, комиксите и научиха кой къде „живее“ в библиотеката, какви са тези буквички между книгите, каква е молбата на книгата и как се става читател.

   


В ДЕНЯ НА ХРАБРОСТТА

По повод 6 май В Ден на храбростта и Празник на Българската армия на 6 май децата от Държавната детска градина “Светлина“ в Карлово поздравиха военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада, както и именици за Гергьовден.

 

 

 


ПОЧИТ КЪМ ВЕТЕРАНИТЕ

Децата от подготвителната за училище група на Държавната детска градина „Светлина“ – Карлово, зарадваха на Велики четвъртък ветераните от Българската армия във Военния клуб в Карлово с музикално-литературна програма за Великден.

Просълзени ветераните благодариха на малчуганите.


ПРАЗНИЧЕН ПОЗДРАВИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

Дълги и нестихващи аплодисменти заслужиха децата от двете групи на Държавна детска градина „Светлина“ – Карлово, които изнесоха празничен поздравителен концерт по повод пролетните празници Лазаровден, Цветница и Великден.

Родители и гости с възхищение наблюдаваха тяхното изпълнение.


ДА ПОСАДИШ ДЪРВО В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

В Седмицата на гората служители на Държавно горско стопанство - Карлово посетиха прекрасния детски дом на Държавната детска градина „Светлина“ и обогатиха дворното пространство, засаждайки нови дървесни видове - храстовиден нар, кипариси, магнолия и червен дъб. В празничния ден децата от градината добиха нагледна представа за засаждане на дръвчета и с ентусиазъм се включиха в дейността под вещото ръководство на нашите гости. Като награда за старанието си, малчуганите получиха много подаръци и лакомства. С музикално-литературна програма децата поздравиха гостите, които със своя труд създават, обогатяват и пазят гората.


НА ГОСТИ НА ВОЙНИЦИТЕ В КАРЛОВО

В „Деня на отворените врати“ децата от Държавна детска градина “Светлина“ – град Карлово посетиха 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Малчуганите с интерес и вълнение разгледаха изложените бойни машини и оръжия.


На 2 юни 2022 г. в многофункционалната зала на Военен клуб – Карлово децата от ДДГ „Светлина“ при МО в гр. Карлово изнесоха модно ревю от рециклирани материали под надслов: „ Да пазим природата чиста!“. Пред присъстващите в залата родители и гости, превъплътени в различни герои от приказки с костюми от рециклирани материали, децaта демонстрираха как природата става по-красива, ако я пазим и почистваме.


Детска изложба на коледни рисунки, изработени от деца от ДДГ „Светлина“ към МО в гр. Карлово, беше подредена на 13 декември 2021 година във фоайето на Военен клуб – Карлово.Article | by Dr. Radut