Jump to Navigation

История и актуално състояние

Сградата е построена през 1905 година и се вписва в общия модернизиращ се вид на тогавашния град Сливен. Отваря врати и за офицерството, и за гражданите, което е видно от излизащия печат по онова време. За повече от един век Клубът се е превърнал в част от историята на града.

Основни ремонти са правени през 1916 г. и през 1960 г., което променя първоначалния архитектурен вид на сградата.

През годините се превръща във важно културно средище. В него се организират концерти, театрални спектакли, балове, срещи, чествания за военнослужещите и техните семейства, воините от резерва, Съюза на ветераните от войните на България, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, младежта и гражданството на Сливен.

Намира се в идеалния център на града, ул. „Цар Освободител” № 5, в близост до Общината.

Културнo-художествената дейност се реализира чрез различни творчески формации в областта на театралното изкуство, спортни танци, зумба и брейк, балет, фолклорни състави, шах-клуб, поп и рок пеене, класически балет.

Организират се мероприятия, програми, форуми, беседи и инициативи по повод значими дати и национални празници, насочени към военнослужещите и цивилни служители от Министерство на отбраната, пенсионирани военнослужещи и членове на техните семейства, както и членове на военно-патриотични съюзи.

Към военния клуб функционира социална кухня, предоставяща топъл обяд на пенсионирани военнослужещи, ветерани, военноинвалиди и военнопострадали.

Функционира хотел, находящ се на бул. „Г. Данчев“ № 1, който разполага с 3 апартамента и 15 стаи за настаняване на гости.

 Article | by Dr. Radut