Jump to Navigation

Мероприятия

Автобиографични спомени на Реувен Бенаройо за еврейските трудови лагери в царство България (1941 – 1944 г.) бяха представени във Военен клуб – Кюстендил на 7 март 2024 г. Водещият Иван Сапунджиев проведе дискусия с присъстващите членове на военно-патриотични съюзи и граждани.


На 29 януари 2024 г. в гр. Кюстендил бяха отбелязани 146 години от Освобождението на града от османско иго. В празничното шествие от площад „Вълбъжд“ до паметника на Ильо войвода се включиха представители на държавни институции, членове на военно-патриотични съюзи, граждани и ученици. Поднесени бяха венци и цветя и отдадена почит пред паметника на Ильо войвода, взел дейно участие в освобождаването на града.


По повод 142 години от Освобождението на град Кюстендил от турско робство, на 29 януари 2020 г. Военен клуб – Кюстендил и членове на военно-патриотичните съюзи участваха в празничното шествие от площад „Велбъжд” до паметника на Ильо войвода, където бяха поднесени цветя в знак на признателност.

Присъстваха представители на местната власт, политически партии и много родолюбиви граждани.


С общоградско поклонение на 19 февруари 2019 г. в гр. Кюстендил бяха отбелязани 146 години от гибелта на Васил Левски. Поднесени бяха венци и цветя в знак на признателност към делото на Апостола, а ученици от Начално училище „Свети Климент Охридски“ изнесоха рецитал. На събитието присъстваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, областният управител Виктор Янев, представители на Областната администрация и Общината, Военен клуб – Кюстендил, военно-патриотични съюзи, читалища, училища и родолюбиви граждани.


На 06.09.2018 г. на площад „Велбъжд” в гр. Кюстендил пред паметника „Боаир” се състоя тържествено честване на 133 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България. Военен клуб Кюстендил, съвместно с военно-патриотичните съюзи, поднесоха цветя и отдадоха почит към загиналите за свободата на България.


На 9 май 2018 г. Военен клуб Кюстендил, съвместно с членове на военно-патриотичните съюзи, се включи в отбелязването на Деня на Европа и победата над хитлерофашизма. Мероприятието се проведе пред паметника на загиналите във Втората световна война и бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към героите.
Article | by Dr. Radut