Jump to Navigation

Мероприятия

На 18.07.2018 г. Военен Клуб Благоевград почете 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, с полагане на цветя на паметника му.


Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, съвместно с Военен Клуб Благоевград, отбелязаха на 22.06.2018 г. 105-годишнината от избухването на Междусъюзническата война, както и 100 години от създаването на „Химически войски” в България.

Лекция за Втората Балканска война изнесе доцент Васил Грозданов, като за илюстрация бяха прожектирани два филма.

Преди лекторията СОСЗР и военният клуб поднесоха цветя на паметната плоча на 38 загинали български войни през 1913 година в село Логодаж.


На прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътни войски на Българската армия в гр. Враца голям успех пожънаха военнослужещите от фолклорна група „Форуглица” към формирование 26400 – Благоевград.

Мъжката певческа група за автентичен фолклор и тази година спечели първо място в категория фолклорна песен на този форум, с песента за воеводата Радон Тодев.

Военнослужещите от военното формирование спечелиха и първо място в категория „танцово изкуство“ с Пирински танц, както и престижното Първо място в категория „комплексно представяне“, което е най-големия успех за формированието до този момент.

В категориите музика и хумор формацията зае съответно почетните трето и второ места.

Художествен ръководител и хореограф на групата е Мая Джибарова, с вокален педагог Владислав Джибаров.
Article | by Dr. Radut