Jump to Navigation

Мероприятия

На 3 юни 2022 г. сред прохладата на градския парк на гр. Гоце Делчев млади дарования от школите към военните клубове в Благоеврад и Гоце Делчев изнесоха концертна програма, посветена на Световния ден на околната среда. Съвместната изява е включена в стартиралите през 2022 г. по-разнообразни и мащабни инициативи в културно-художественото и военно-патриотично направление от дейността на военните клубове, под мотото „Моя страна, моя България“. Денят 5 юни е избран от ООН като ден за повишаване на информираността по проблемите на природата и за набелязване на действия за по-добра екологична среда. По повод тази дата хиляди хора по света организират събития – от почистване на квартала и противодействие срещу престъпленията над дивата природа, до залесяване и възстановяване на съществуващи гори. През 2022 година Швеция е домакин на Световния ден на околната среда, като темата на кампанията тази година е „Само една земя“. Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” към Министерство на отбраната, с помощта и на Община Гоце Делчев подкрепиха реализацията на този концерт, с което показаха съпричастност към жизненоважните проблеми на екологията. В уюта на облагородения и поддържан градски парк на гр. Гоце Делчев пред жители и гости на града танцуваха, пяха и рецитираха стихотворения децата от ДФГ „Надежда” с ръководител Надежда Стоицова, Клуб за спортни танци „Импулс” с ръководител Десислава Петачка, ФВГ „Гургулица” с ръководител Стойка Германова и Театрална школа „Ь малък” с ръководител Бранимир Митов, всички от военния клуб в Благоевград. Домакините бяха представени от ТК „Пиринско злато” с ръководител Надя Шушутева. Многобройната публика реагира с бурни аплодисменти на прекрасните изпълнения на младите певци, танцьори и артисти.


На 15 октомври 2019 г. в гр. Гоце Делчев бе организиран статичен показ на техника, образци, оръжие и екипировка, по Национална информационна кампания „Бъди войник“ на Министерство на отбрраната. По-късно на централния площад, пред паметника на Гоце Делчев в града, бе организиран концерт на художествени състави, съвместно с Община Гоце Делчев и Областен военен отдел. Военен клуб – Гоце Делчев се представи достойно чрез танцова формация „Пиринско злато”, с ръководител Надя Шушутева, и представи 20-минутна програма, в две възрастови групи. Събитието предизвика голям интерес сред обществеността на Гоце Делчев и беше посетено от множество ученици, деца и възрастни.


На 04.02.2018 г. се отбелязаха 146 години от рождението на Гоце Делчев. Военният клуб и СОСЗР поднесоха цветя пред паметника на патрона на града. В церемонията участваха ръководството на Община Гоце Делчев, председателят на Общинския съвет, Неврокопският митрополит Серафим, народният представител Б. Боцев, общински съветници, представители на политически партии, граждански организации и институции, както и всички учебни заведения в града.


На 02.02.2018 г. главните специалисти във Военен клуб Гоце Делчев, началника на Областен военен отдел, подполковник Митев и майор Хинков, преподавател в Националния военен университет „Васил Левски“ - гр. Велико Търново, организираха презентации пред ученици от X, XI и XII клас на ПМГ „Яне Сандански“ и ПГ по МСС „Пейо Яворов”, съвместно с ръководствата на гимназиите.

Учениците се запознаха с процедурата по кандидатстване и различните специалности, които предлага университета. Военните специалности провокираха голям интерес сред младежите и много от тях споделиха, че срещата им е била изключително интересна и полезна, и обмислят да кандидатстват във висшето военно училище, след приключване на средното си образование.
Article | by Dr. Radut