Jump to Navigation

Мероприятия

На 19 ноември 2020 г. в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада в гр. Карлово беше отбелязан празникът на Сухопътни войски. Бригаден генерал Деян Дешков изнесе приветствено обръщение към личния състав на бригадата. Прочетен беше поздравителен адрес от командира на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов. Със заповеди на министъра на отбраната бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от бригадата, показали високи резултати в бойната подготовка.


Поредни постигнати успехи на децата от Вокална група „Карловойс“ при Военен клуб – Карлово, които станаха членове на клуб „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“. Алманахът е вече у Вяра Василева и Дани Илиева, за да им напомня, че мечтите се сбъдват и целите се постигат, но с много труд и упоритост!


На 2 октомври 2020 г. в Карлово 61-ва Стрямска механизирана бригада тържествено отбеляза 28 години от създаването си. Присъстваха народните представители г-жа Веска Ненчева, о. з. бригаден генерал Кольо Милев, началникът на щаба на Сухопътни войски бригаден генерал Николай Караиванов, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, бивши командири на 61-ва Стрямска механизирана бригада, командири и началници на формирования от Българската армия. Приветствие към личния състав произнесе командирът на бригадата генерал Деян Дешков. Наградени бяха отличилите се военнослужещи. След преминаването в тържествен марш беше изнесена концертна програма от военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада и младите таланти от вокална група „Карловойс“ при Военен клуб – Карлово.


На 3 август 2020 година в аудиовизуалната зала на Военен клуб – Карлово, при спазване на противоепидемичните мерки, пред членове на военно-патриотичните съюзи и ползвателите на социалната кухня в гр. Карлово беше прожектиран филм по повод 117-та годишнина от избухване на Илинденско-Преображенското въстание.

Прожекцията премина при засилен интерес и много дебати.


В навечерието на 183-годишнината от рождението на Васил Левски, на 16 юли 2020 г. във Военен клуб – Карлово се проведе паметна вечер, посветена на 110-годишнината от създаването на Съюза на запасните подофицери в България и в Карловския регион. Мероприятието беше открито с концертна програма на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Присъстваха народните представители г-жа Веска Ненчева и г-жа Данка Люртова, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, бригаден генерал от запаса г-н Янко Янев, подп. о. з. Стефан Пенев – председател на Областна общинска организация на СОСЗР – Стара Загора, зам.-кметове на Община Карлово и гости.

По повод годишнината бяха връчени почетни грамоти за активна служба в Българската армия, проявено родолюбие и патриотизъм на старшини и сержанти от 61-ва механизирана бригада. Удостоени с грамоти бяха и сержанти от запасното войнство.

Събитието приключи с рецитал на тема „Урок по отечестволюбие“.


По повод 6-и май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия, в многофункционалната зала на Военен клуб – гр. Карлово, децата от държавната детска градина към Министерство на отбраната „Светлина“ изнесоха празничен концерт „Гергьовска китка“, с който поздравиха своите родители – военнослужещи.

Празничният концерт е част от планираните мероприятия, чрез които децата се запознават с националните ценности и традиции и спомагат за съхраняване и утвърждаване на националната идентичност.Article | by Dr. Radut