Jump to Navigation

Хотел "Созопол - МО"

През 610 г. пр. н. е. на мястото на днешен Созопол е основана елинска колония („полис“) на милетски гърци под името Аполония Понтика. Името на града идва от бог Аполон, смятан за закрилник на колониите. Историята на Созопол датира от IV-III хилядолетие преди Христа. Тук са открити и се съхраняват мощите на св. Йоан Предтеча.

Курортът се намира на 35 км южно от град Бургас, на 10 км от Черноморец и на около 25 км от Приморско.

Над града се извисява връх Бакърлъка, а близо до Созопол се простира и прочутият Змийски остров. На 20 км южно е устието на река Ропотамо.

Уникалната архитектура от различни епохи, както и старият град, превърнал се в най-голямата забележителност на Созопол, са изключително привлекателна дестинация както за българските, така и за чуждестранните туристи.

Археологическият музей и Картинната галерия са сред най-посещаваните забележителности в курортното градче. Археологическият музей е в списъка на 100-те национални туристически обекта. Уникални са възрожденските църкви „Св. Зосим” и „Св. Богородица”.

Всяка година между 1-ви и 10-ти септември се провеждат празниците на изкуствата „Аполония”.

Хотел „Созопол - МО” е разположен сред прохладна гора и в близост до плажа – на около 250 метра.

Легловата база е с капацитет 168 легла. На разположение на почиващите са двата басейна – 25-метров и детски, както и паркът, ресторантът, откритият бар в близост до басейна. Ресторантът е с капацитет 220 места. А за най-малките е отделен специален детски кът.

Работи през летния сезон от 01.06 - 20.09.

Телефон за контакт: 0550/ 22 389 - рецепция

 

ПД Созопол ПД Созопол - Стая ПД Созопол - Басейн

Вила Сирена    Article | by Dr. Radut