Jump to Navigation

Хотел "Шипка"

Хотел „Шипка” се намира в центъра на обявения през 1879 г. за столица на България град София. София е една от най-древните европейски столици.

Първото име на града е Сердика, а по-късно, влизайки през 809 г. в пределите на българската държава, е наречен Средец. С името София /в превод от гръцки език „мъдрост”/ се среща в документи на Османската империя.

Следи от няколко неолитни селища са открити на територията на града, датиращи от 5 000 г. пр. н. е. За Антична Сердика ни напомнят останките от Ротондата „Свети Георги” и останките от резиденцията на Константин I Велики от IV век.

Многобройни са археологическите паметници, свидетелстващи за богатия духовен живот на града – църквата „Света Петка Самарджийска” от 11-ти век, средновековната Боянска църква, църквата „Света Неделя”, църквата „Света София”, катедралата „Свети Александър Невски”.

София е не само административен, но и културен център на страната.

Местоположението на хотел „Шипка” осигурява много добри транспортни връзки /автобуси, тролейбуси, трамваи, метро/ с всички точки на столицата.

Тризвездният хотел „Шипка” е изцяло реновиран – разполага с апартаменти, с луксозни и стандартни двойни и единични стаи, с два VIP апартамента. Общата леглова база включва 250 броя легла. Всички помещения са оборудвани с климатици, кабелна телевизия, телефон, мини бар.

Спортният център на хотел „Шипка” предлага фитнес, аеробика, магнитотерапия, лазеротерапия, бодилайн, солариум, антицелулитна терапия, масаж, тангентор, джакузи, парна, инфрачервена и финландска сауна, салон за красота.

На разположение на гостите е Конгресният център – с комфортни, мултифункционални конферентни зали с капацитет от 10 до 60 места с интернет връзка. Той осигурява необходимите условия за организиране и провеждане на конференции, семинари, обучения.

Ресторантският комплекс към хотел „Шипка” се състои от два ресторанта и дневен бар с лятна градина. Подходящ е за делови срещи, коктейли, семейни тържества.

Галерия:

    Article | by Dr. Radut