Jump to Navigation

Мероприятия

На 8 и 9 февруари 2019 г. танцьорите от школа по танци „Харизма тийм” при Военен клуб – Враца с треньор Альоша Миладинов взеха участие в XII-ти Международен фестивал на изкуствата „Път към славата”, който се проведе в гр. София. След оспорвана надпревара между клубове от няколко държави, талантливите и чаровни танцьори от „Харизма тийм” заслужено завоюваха поредните купи и дипломи. Професионално жури присъди следните награди: - в категория „Модерен танц” – 2-ро и 3-то място - в категория „Характерен танц” – 3-то място Заслужените отличия осигуриха на школата редица предимства при последващи участия в международни фестивали и конкурси от подобен род. Военният клуб подкрепя дейността на школата и пожела на всички участници и техните треньори нови творчески успехи в танцовото изкуство, а наградите и отличията да стават все по-многобройни!


На 24 януари 2019 г. (75 години от бомбардировките на град Враца) в Регионалния исторически музей – гр. Враца, беше представена книгата на о. р. подполковник Иван Джунов „Войскови живот и командири след освобождението на Враца” В книгата са описани войсковият живот и командирите на военни части в гр. Враца, както и действията на 35-ти пехотен Врачански полк през войните за национално освобождение 1912 - 1918 г. Гости на събитието бяха г-н Красимир Богданов - народен представител и историк, г-н Иво Антонов и г-н Радослав Симеонов – представители на Министерството на отбраната, зам. областният управител г-н Робертино Маринов, командирът на в. ф. 54990 майор Симеон Цеков и др. Сред публиката имаше представители на Община Враца и културните институции, членове на СОСЗР, ученици, журналисти. Директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ на Министерство на отбраната г-н Ива Антонов връчи на членовете на Инициативния комитет, сформиран във връзка с отбелязване на 100-годишнината от края на Първата световна война, чийто член е и авторът на книгата, грамоти и юбилейни медали.


На 6 януари 2019 година служители от Военен клуб – Враца, военнослужещи от в. ф. 54990 и членове на военно-патриотичните съюзи взеха участие в общоградско тържество по повод 171 години от рождението на Христо Ботев. Кметът на града г-н Калин Каменов приветства присъстващите, събрали се да отдадат почит пред делото на поета-революционер. На церемонията присъстваха областният управител Малина Николова, народни представители, общински съветници, представители на културни институции, граждани. В знак на почит, пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя, след което бе извършено освещаване на бойното знаме на военно формирование 54990 от Врачанския митрополит Григорий.


От 28 ноември до 2 декември 2018 година в град Банско се проведе Международен фестивал по изкуствата „Утринна звезда”, с участието на школа по балет „Меджик“ към Военен клуб – Враца. С грацията, изяществото и красотата на своите танци, момичетата от балета покориха журито и публиката, и постигнаха следните резултати:

- Солов танц - II място

- Дуети - II и III място

- Трио - I място

- Малки танцьори - I място

- Формация от 9 до 13 г. - I място

- Малки - 9 до 13 г. – III място

- Формации от 13 до 18 г. – I и II място

В оспорваната конкуренция на представители на няколко държави петчленното професионално жури единодушно присъди и голямата награда на балет „Меджик“ за цялостно представяне.


На 21 ноември 2018 година Военен клуб – Враца отбеляза Въведение богородично и Деня на християнското семейство и младеж. В камерната зала на Клуба се събраха деца и родители, баби и дядовци. За здравите семейни добродетели, за същността и тайнството на празника, разказа отец Николай от Врачанската митрополия. Със своите прекрасни танци малките ангелчета от балет „Меджик” и школата по танци „Харизма тийм” при военния клуб, както и сладурчетата от детска градина „Българче”, спечелиха сърцата на публиката. Етюд от филма „Хлапето” на Чарли Чаплин, изигран от малкия цирков артист Алекс Койчев, предизвика бурни аплодисменти сред присъстващите в залата. Участие взеха и дамска вокална група „Зорница” и смесена певческа група „Маргаритките”, които със своите изпълнения поздравиха деца, внуци и всички присъстващи на мероприятието. Домакини и гости си пожелаха доброта, топлина и семеен уют, любов и разбирателство с най-близките хора.


По случай 110-годишнината от обявяване на Независимостта на България на 22 септември 2018 година в парка на Военен клуб Враца военно формирование 54990 показа образци на оръжие и екипировка. Интерес към въоръжението проявиха предимно младежи, интересуващи се от военна служба.

По същото време на площад „Христо Ботев” с издигането на националния флаг започна тържествената церемония по отбелязването на 110 години от провъзгласяването на Независимостта на България. Исторически преглед на паметния ден представи Мирослава Топалова – уредник в Регионалния исторически музей. Благодарствен молебен и водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство врачанският митрополит Григорий. Приветствие към гражданите на град Враца отправи областният управител Малина Николова.

В знак на признателност и почит членове на военно-патриотичните съюзи и служители от военния клуб поднесоха цветя пред паметника на Христо Ботев. Участие в церемонията взе и представителна рота на военно формирование 54990.


С поднасяне на цветя пред паметната плоча и с празничен концерт Военен клуб Враца отбеляза на 7.05.2018 г. 140 години от създаването на Българската армия.

Концертната зала на военния клуб събра много военнослужещи, членове на военно-патриотичните съюзи, ученици и граждани. Слово по повод годишнината прочете подполковник Цолов - началник на Военно окръжие Враца. На сцената се изявиха творчески формации към военния клуб, танцов състав към в. ф. 54990, както и колективи от читалището и Центъра за работа с деца. Гости на тържеството бяха представители на Общината и Областна управа. Пристигнаха и много поздравителни адреси и цветя.

Благодарности към участниците и публиката поднесе м-р Симеон Цеков – командир на военното формирование.Article | by Dr. Radut