Jump to Navigation

Мероприятия

На 29.03.2024 г. във ВК – Бургас беше представена театралната постановка „Женско царство“. Любимата на поколения българи със своите колоритни персонажи, хумористични акценти и философски препратки пиеса е изборът на военния клуб за отбелязване на 145 г. от рождението на нейния автор, бележитият български драматург и етнограф Стефан Л. Костов. Спектакълът е дело на художествения състав по актьорско майсторство „Талантино“ към военния клуб под режисурата на неговия ръководител Станимир Карагьозов и е част от Кампания 2024 на ИА „Военни клубове и военно-патриотично дело” с мото: „Знание! Памет! Вдъхновение!” Искрен неподправен смях, пълна зала и зрители, потопили се всеки в своята приказка за едно старо време, в което смяната на нрави и обществен ред забавлява и носи мъдри послания, белязаха атмосферата на поредната добра инициатива на военния клуб в красивия ни черноморски град.


На 23.03.2024 г. в зрителна зала на ВК – Бургас беше представена театралната постановка „Похвално слово за българката“ – един вълнуващ музикално-поетичен спектакъл, вдъхновен от силата и непреклонния дух на българската жена. Поводът на събитието е честване Деня на Тракия – 26 март. Гостуването на спектакъла, представен от театрална трупа от гр. Ивайловград, замислено и реализирано от Тракийско дружество „Странджа“ Бургас и военния клуб с подкрепата на общините Бургас и Ивайловград, е част от инициативите на клуба по Кампания 2024 за развитие на културно-художествената и военно-патриотичната дейност под мотото „Знание! Памет! Вдъхновение!“. Денят на Тракия е забележителен в българския културно-исторически календар и въплъщава символиката на борбата за свобода и готовността за саможертва! На този ден признателните потомци отдават дължимата почит към подвига на българските воини, загинали край Одрин и из тракийските полета и към хилядите българи – тракийски бежанци, намерили подслон в пределите на България и съхранили своята родова памет за идните поколения.


На 19.05.2023 г. в концертната зала на Военен клуб – Бургас се състоя Концерт-спектакълът под надслов „Със стъпките от миналото по пътя към бъдещето“ по повод 45 години от създаването на ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ „ЛАЗУР“. Уникален танцов флашмоб се състоя на 18.05.2023 г., в навечерието на големия концерт-спектакъл. На площад „Тройката“ в гр. Бургас танцьорите на ФТА „Лазур“ под съпровода на популярна народна песен приканваха насъбралото се множество да се хванат на хорото заедно с тях. В края на танца беше вдигнат транспарант „Танцът – любов и вдъхновение! 45 години Фолклорен танцов ансамбъл ЛАЗУР“. Събитието, организирано от военния клуб и ансамбъла, съвместно с Община Бургас, е включено в Кампанията на ИА ВКВПД „Моята България! Моят град – град на…“ за развитието на културно-художествената и военно-патриотична дейност във военните клубове през 2023 г. и е насочено към запазване и популяризиране на българския фолклор. Многобройната публика се наслади на красотата на народните ни танци, видяна през творческия поглед на хореографа, създател и ръководител на ФТА „Лазур“ – Бойчо Янев, който чества и своя 70 годишен юбилей. С ритмите и звуците от Пирин планина до Черно море и от Дунава до Странджа планина танцьорите на ФТА „Лазур“, от малки до големи, показаха огромната значимост на приемствеността и доказаха, че със стъпките от миналото вървят уверено към бъдещето като истински пазители на националната ни култура и идентичност. Плакет от изпълнителния директор на ИА ВКВПД, многобройни поздравителни адреси и кошници с цветя засвидетелстваха високата оценка на колеги, публика и почитатели. Концертът беше заснет от Военния телевизионен канал, за да се съхрани за идните поколения.


На 4 май 2022 г. председателят на Съюза на ветераните от войните на България в гр. Бургас г-жа Ася Бороджиева и о. з. бригаден генерал Васил Джелебов връчиха награди на децата, изработили най-добрите творби от подредената през месец април във фоайето на Военен клуб – Бургас изложба от рисунки, фотоси и дигитална илюстрация на тема: „Родолюбието и мирът“. Конкурсът за ученическо творчество „На мира в света“ беше организиран от военния клуб, съвместно със СОСЗР и СВВБ, и беше разпределен в четири раздела – есе; стихотворение; рисунка; фотоси и дигитална илюстрация, съответно в три възрастови групи.


На 5 декември 2019 г. в зрителна зала на Военен клуб – Бургас се проведе концерт, посветен на празника на гр. Бургас – „Никулден”.

В мероприятието участваха вокална група „Маяк” при военния клуб и пенсионерски клубове от гр. Бургас.

Присъстваха представители на Община Бургас, служители на ВК – Бургас, членове на ВПС, гости и граждани на гр. Бургас.

Кошница с цветя и поздравителен адрес изпрати кмета на гр. Бургас – г-н Димитър Николов.


На 17 октомври 2019 г. в зрителна зала на Военен клуб – Бургас по повод откриване на новата творческа година 2019/2020 г. беше представена театралната постановка „Приятелство горещо и още, още нещо” по постановка на Станимир Карагьозов, ръководител на художествения състав по актьорско майсторство „Талантино” при Военен клуб – Бургас.

С оригиналната сценография и перфектна режисура малките актьори грабнаха вниманието на зрителите – учениците от ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията” и другите художествени състави при военния клуб.


На 19 септември 2019 г. гр. Бургас беше домакин на Националната информационна кампания на Министерство на отбраната „Бъди войник”. От 16:00 часа в района на Морска гара се състоя демонстрация на специализирано оборудване, екипировка и въоръжение на ВМС, ВВС и Служба „Военна полиция”. Показани бяха „Транспортно-зареждащата машина” от състава на Зенитно-ракетен комплекс, „Пустинна котка” с бронировка против мини и система за гасене на пожар и Бординг операции от флотилни спомагателни кораби. По същото време в Морската градина на открита сцена „Охлюва” беше разположена информационна борса за набиране на войници и матроси. От 18:30 часа започна концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили, Фолклорен танцов ансамбъл „Лазур” и Вокално студио „Точно време” при Военен клуб – Бургас, акробалет „Тиара” при Военен клуб – Айтос, ученици от СУ „Добри Чинтулов” – гр. Бургас и Жаклин Костадинова - участничка от международния конкурс „Сребърна Янтра”, удостоена с наградата на Министерство на отбраната.


На 6 септември 2019 г. бе проведен ритуал с военни почести и полагане на венци и цветя пред войнишкия паметник на Военен клуб – Бургас, посветен на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Ритуалът се състоя от 11:00 часа с участието на военни формирования от гарнизон – Бургас - СКС, ВВС, ВМС и музикантите от Бургаския духов оркестър. Отслужена беше заукопойна молитва в памет на всички герои, дали живота си в борбата за Съединението.

Официални лица, служители на военния клуб и граждани почетоха събитието в знак на признателност.


На 7 август 2019 г. във Военен клуб – Бургас се проведе събрание – концерт, посветено на 140 години Военноморски сили на Република България.

На събитието присъстваха командващият военноморски флот контраадмирал Кирил Михайлов, флотилен адмирал Мален Чубенков, областният управител на Област Бургас Вълчо Чолаков, кметът на гр. Бургас Димитър Николов, началникът на Териториален отдел – Бургас при ИА „Военни клубове и военно-почивно“ дело Атанас Видев, представители на военно-патриотичните съюзи, граждани и военнослужещи.

В концерта участваха солистите на вокално студио „Точно време” към военния клуб с художествен ръководител Жени Лалчева и представителния духов оркестър на Военноморските сили.


На 17,18 и 20 юни 2019 г. в Зрителна зала на Военен клуб – Бургас бяха представени театралните постановки: „Бивалици-небивалици”, „Бълхи” и „Приятелство горещо и още, още нещо” по постановка на Станимир Карагьозов, ръководител на художествения състав по актьорско майсторство „Талантино” при военния клуб.

Всички участници получиха грамоти от Станимир Карагьозов за успешното приключването на творческата 2018/2019 година, а кметът на гр. Бургас г-н Димитър Николов изпрати поздравителен адрес и кошници с цветя.


На 5 юни 2019 г. във фоайето и пред централен вход на Военен клуб – Бургас беше организиран заключителен концерт за творческата 2018 – 2019 година, с участието на школите и съставите при военния клуб.

Малките артисти от художествения състав по актьорско майсторство „Талантино” представиха приказката „Болен здрав носи”, децата от школата по таекуондо „Таекуондо клуб Форс – 2004” показаха бойни умения, певците от Вокална студия „Точно време” изпяха песни, представени на конкурси и спечелели множество медали, а танцьорите от Фолклорен танцов ансамбъл „Лазур” изиграха изучените през творческата година народни танци.

Концертът завърши с общо хоро от деца, родители, ръководители, граждани и гости на гр. Бургас, които си пожелаха следващата творческа година да бъде още по-успешна и ползотворна.


На 1 юни 2019 г. в местността „Минерални бани”, кв. Ветрен, гр. Бургас се проведе петият Национален фестивал на любителски клубове „Хоро край лазурния бряг”, организиран от Военен клуб – Бургас, съвместно с Община Бургас и Фолклорен танцов ансамбъл „Лазур“.

В надиграването участваха 25 фолклорни клуба с над 850 участника, и събра на едно място любителските групи от военните клубове в страната. Те представиха пъстротата и многообразието на българските ритми от цялата страна. Като неизменна част от нематериалното културно богатство, българската традиционна кухня беше специален акцент по време на празника. Всеки фолклорен състав представи характерно за региона ястие.

Грамоти и статуетки за участие получиха фолклорните клубове от кмета на гр. Бургас – г-н Димитър Николов и началника на Териториален отдел – Бургас при ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“ – г-н Атанас Видев.


На 8 май 2019 г. на площад „Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Бургас се проведе честване с военен ритуал, посветено на 130-годишнината от създаването на 24-ти пехотен черноморски полк.

Във военния ритуал участваха формирования от ВМС, ВВС, СКС, оркестъра на ВМС – Варна и IV-ти ученически гвардейски отряд ПГЕЕ „Константин Фотинов” гр. Бургас. С военни почести бе посрещнато в строя реплика на знамето на 24-ти пехотен черноморски полк. Строят бе приет от флотилен адмирал Мален Чубенков, а знамето бе осветено от бургаските духовници от църквата „Св. Св. Кирил и Методий”.

След церемонията шествието се насочи към паметника на загиналите от 24-ти пехотен черноморски полк, където бяха положени венци и цветя, след което ученическият гвардейски отряд продължи към параклиса „Св. Георги Победоносец” в Морската градина. Отслужен беше и молебен за загиналите.

Присъстваха представители на военните формирования, Община Бургас, Област Бургас, служители на Териториален отдел – Бургас, членове на патриотичните съюзи, потомци на ветерани и граждани на Бургас.


На 7 май 2019 г. във фоайето на Военен клуб – Бургас бяха представени наградените участници в конкурса „На мира в света”.

Конкурсът бе разделен в четири раздела – есе, стихотворение, рисунка и фотоси и в три възрастови групи. Участниците бяха над 400 от цялата страна с над 2000 бр. материали.

Мероприятието бе открито от председателя на Съюза на ветераните от войните на България – г-жа Ася Бороджиева. Поздрав към участниците отправиха съставите и школите при военния клуб. Наградите бяха връчени от о. з. бригаден генерал Васил Джелебов - председател на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.


На 7 май 2019 г. във фоайето на Военен клуб – Бургас бе открита изложба, посветена на 24-ти пехотен черноморски полк. Експонирани бяха снимков материал, книги и материали от държавния архив, проследяващи бойния път на полка. Изложено беше и копие от бойното знаме.

Мероприятието бе открито от о. з. бригаден генерал Васил Джелебов - председател на Областния съвет на СОСЗР. Историята на 24-ти пехотен черноморски полк бе проследена от директора на Държавен архив гр. Бургас – г-жа Данка Георгиева.

Присъстваха представители на военните отдели на общините в областта, служители на Териториален отдел – Бургас, членове на патриотичните съюзи и граждани на гр. Бургас.


По повод Деня на храбростта и празник на Българската армия на 6 май 2019 г. бе проведен ритуал за отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя пред войнишкия паметник на Военен клуб – Бургас.

Ритуалът се състоя от 11:00 часа с участието на военни формирования от Гарнизон – Бургас - СКС, ВВС, ВМС, и музикантите от Бургаския духов оркестър. Парадът бе приет от началник щаба на военно формирование 54950 ВМС кап. I р. Велко Велков.

Участваха командирите на в. ф. 48940 подп. Люцканов и на в. ф. 26600 подп. Христов.

Венци и цветя на признателност поднесоха заместник-кметът на гр. Бургас – Красимир Стойчев, началникът на Териториален отдел - Бургас към ИА „Военни клубове и военно-почивно дело Атанас Видев, служители на Военен клуб – Бургас, общински съветници, патриотични съюзи и граждани на гр. Бургас.


На 23 април 2019 г. в зрителна зала на Военен клуб – Бургас беше организиран великденски концерт.

Участие взеха художествените състави, школи и клубове по интереси при военния клуб и учениците от ОУ „Княз Борис I”.

Под аплодисментите на публиката (ученици, родители и гости) децата демонстрираха научените през учебната година нови танци, песни и скечове.


На 26 март 2019 г. пред Военен клуб – Бургас бе проведен ритуал по полагане на венци и цветя пред войнишкия паметник на военния клуб по повод тържественото честване на Деня на Тракия.

Мероприятието бе открито от Лазар Налбантов, народен певец и заместник-председател на тракийско дружество „Странджа“ под съпровода на химна на Странджа „Ясен месец”.

Слово поднесоха председателят на ТД „Странджа” г-н Стефан Колев и председателят на общинската организация на СОСЗР о. з. подполковник Атанас Великов.

Венци и цветя поднесоха Тракийско дружество „Странджа”, членове на патриотичните съюзи, служители на ВК – Бургас, граждани на гр. Бургас и представители на Община Бургас.


На 15 март 2019 г. в зала № 7 във Военен клуб – Бургас бе организирана прожекция на филм – „Зарево над Драва”, посветен на Дравската епопея.

По-рано през деня пред войнишкия паметник на военния клуб бяха поднесени венци и цветя от членове на патриотичните съюзи, служители, гости, представители на Община Бургас и историческия музей и архив, в памет на героите - участници в Дравската епопея (1945 г.), както и на Иван Петров Дравски – ветеран от Втората световна война, носител на орден – кръст за храброст.

Прожекцията на филма беше уважена и от вдовицата и дъщерите на Иван Дравски.


На 18 февруари 2019 г. в зала № 3 на Военен клуб – Бургас бе организирана музикално-поетична вечер, посветена на 146-годишнината от обесването на Апостола на свободата Васил Левски.

Мероприятието бе открито от председателя на Съюза на ветераните от войните на България г-жа Ася Бороджиева. Участие взеха децата от школите, художествените състави и клубове по интереси при военния клуб.

На мероприятието присъстваха членове на патриотичните съюзи, граждани на гр. Бургас и служители на Клуба.

Кошница с цветя по повод мероприятието бе изпратена от кмета на гр. Бургас г-н Димитър Николов.


На 5 февруари 2019 г. в централното фоайе на Военен клуб – Бургас бе организирана изложба, посветена на „100-годишнината от създаването на Военноморско училище” - гр. Варна. Фотосите от изложбата бяха презентирани и представени от началника на Териториален отдел – Варна г-н Живко Костадинов. На събитието бяха поканени и присъстваха служители на военни формирования, членове на военно-патриотичните съюзи, жители на гр. Бургас и служители на военния клуб.


На 19 декември 2018 г. в зрителна зала на Военен клуб – Бургас се проведе коледен концерт, организиран от Военен клуб – Бургас и Военен клуб – Айтос.

Танцов ансамбъл „Лазур“ при ВК – Бургас, акробалет „Тиара“ при ВК – Айтос и Студио за сценични изкуства „Порос“ при ВК – Бургас заредиха гостите на мероприятието с празнично настроение, а малките талантливи певици от Вокално студио „Точно време“ при ВК – Бургас впечатлиха зрителите и гостите със завидни певчески умения и типична детска непринуденост, за което заслужено бяха бурно аплодирани.

Мероприятието премина при добра организация, усмивки и много коледно настроение.

На концерта присъстваха служителите на военни формирования, ползватели на социалната кухня, родители и служители на военния клуб.


На 14 декември 2018 г. в централно фоайе на Военен клуб – Бургас се проведе ежегоден благотворителен базар за децата на загиналите военнослужещи, организиран от военния клуб, съвместно с военни формирования.

Базарът беше открит от началник щаб на военно формирование 54950 – Бургас кап. I ранг Велко Велков.

В подкрепа на тази благородна инициатива, организирана в навечерието на Коледа, се включиха активно всички присъстващи.


На 22 ноември 2018 година във Военен клуб – Бургас командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов връчи награда от името на министъра на обраната г-н Красимир Каракачанов – почетен знак втора степен за заслуги към развитието на Българската армия, на о. з. генерал-лейтенант Гиньо Тонев – бивш командващ Сухопътни войски. На тържеството бяха поканени и присъстваха генерали от резерва, офицери от резерва и представители на Военноморска база Бургас.


Концерт по повод Деня на християнското семейство, организиран от Военен клуб – Бургас и Мария Маркова-Халачева – ръководител на фолклорен ансамбъл „Китка“, беше организиран на 21 ноември 2018 година във военния клуб. Участваха деца от Детска градина „Звънче” – гр. Бургас, младежи от ДВГ „Зеленика” от център за млади таланти и фолклорния ансамбъл „Китка”, които предизвикаха положителни вълнения и емоции със своите изпълнения.


На 3 ноември 2018 година пред „Паметника на загиналите от 24-ти Приморски полк” в района на военния клуб в град Бургас се проведе ритуал по откриване на паметна плоча с имената на 300 загинали военнослужещи от 24-ти пехотен полк и военен ритуал - панахида и полагане на венци и цветя по случай Архангелова (мъжка) задушница. В мероприятието участваха представителни части от военните формирования на гарнизон Бургас, представителният духов оркестър на Община Бургас и служители на Териториален отдел – Бургас към ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“.


Изложба на художника Никола Бодуров, преподавател в клуб по интереси по изобразително изкуство при Военен клуб – Бургас, беше открита на 31 октомври 2018 година в галерия „Богориди” в гр. Бургас. Мероприятието беше организирано със съдействието на Община Бургас, и беше уважено от много гости по покана на художника и граждани.


Със златен и сребърен медали се завърнаха състезателите от спортен клуб Таекуондо „Форс 2004” при Военен клуб Бургас от Балканското първенство по таекуондо, провело се от 13 до 16.09.2018 г. в гр. Букурещ – Република Румъния.


На 11.07.2018 г. във Военен клуб Бургас се проведе тематична вечер, посветена на 181 години от рождението на Васил Левски. Слово за делото на Апостола изнесе почетният гражданин на гр. Бургас и член на литературния клуб „Христо Ботев” при военния клуб Митко Костадинов, а свои стихове представиха други писатели и поети от града. Музикален поздрав бе отправен от дамска вокална група „Божура” – гр. Бургас.


Изложба, посветена на 140 години от създаването на Българската армия, бе открита на 10.07.2018 г. в централното фоайе на Военен клуб Бургас от началника на Военното окръжие в града подполковник Мишленков. С кратка музикална програма творческите формации при Клуба поздравиха присъстващите по случай празника.


Фолклорен танцов клуб „Лазур” при Военен клуб Бургас, с ръководител Рени Янева, взе участие в V международен фолклорен фестивал в гр. Дуръс – Република Албания, който се проведе от 30.05. до 03.06.2018 г.


След успешен сезон през 2017/2018 г. Фолклорният певчески ансамбъл „Китка” при Военен клуб Бургас, с художествен ръководител Мария Маркова – Халачева, гостува на 12.05.2018 г. на фолклорното предаване „От българско по-българско”.


В ценрално фоайе на Военен клуб Бургас на 04.05.2018 г. бе открита изложба, посветена на 140 години от създаването на Българската армия. Гостуващата изложба е съвместно дело с Общински исторически музей – гр. Средец.


Въпреки дъждовното време стотици тракийци почетоха на 26.03.2018 г. Деня на Тракия в гр. Бургас. Празничната програма започна пред военния клуб и в нея се включиха актьорът Пламен Каров и фолклорните групи - „Тракийче“, „Тракийска памет“ и „Шарена китка“. Венци и цветя пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк поднесоха наследниците на тракийските българи, както и председателят на ОбС – Бургас Костантин Луков, председателят на СВВБ Ася Бораджиева, председателят на Областен съвет на СОСЗР о. р. бриг. ген. Васил Джелебов, заместник-кметът Лорис Мануелян и бургаският депутат Иван Вълков.

„26-ти март 1913 година е паметна дата в историята на България. Синоним е на две съдбовни събития. Едното е израз на героичното минало и непомръкваща бойна слава на българската войска. Другото отразява националната памет на тракийските българи и тяхната мечта за свобода и присъединяване към майката родина. Органичната и животворна връзка вече 105 години ни напомня, че величието на духа, подвига и тъгата по родни огнища не се покриват със забрава“, заяви подполковник Хубен Фаралиев – председател на общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Бургас.


Ветерани от Дравската епопея, потомци и съмишленици, граждани и гости на град Бургас се събраха във военния клуб на 14.03.2018 г., за да отбележат 73-годишнината от знаменитата битка при Драва. Във вечерта, организирана от Военен клуб Бургас и СВВБ, взеха участие творческите формации към Клуба, а венец и цветя бяха поднесени на паметника на „Незнайния войн” пред военния клуб, в знак на признателност и почит към подвига и героизма на българския воин.


На 19.02.2018 година в Морската градина на град Бургас, пред бюст- паметника на Апостола на свободата Васил Левски, бе отбелязана 145-та годишнина от гибелта му. Строят на караула от Военноморските сили бе приет от началник щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби - гр. Бургас капитан І ранг Велко Велков.

На възпоменателната церемония присъстваха представители на държавната и местна власт, членове на ВПС, представители от военния клуб, много граждани и гости на града, както и ученици от бургаските училища и детски градини.


На 17 и 18.02.2018 г. в гр.София се проведе Държавно първенство по таекуондо в дисциплини спаринг и пумсе за 2018 година. „Таекуондо клуб Форс – 2004“ при Военен клуб Бургас бе представен от 16 състезатели в Пумсе и 8 състезатели в Спаринг.

Държавното първенство по таекуондо за 2018 г. е едно от най-успешните за „Таекуондо клуб Форс – 2004“ със завоювани общо 26 медала и купа в отборното класиране в дисциплина Пумсе.

В спаринга за повечето състезатели от клуба беше дебют участието им, но те се представиха отлично и спечелиха 4 златни, 2 сребърни и един бронзов медали.


На 15.02.2018 г. в зала № 3 на Военен клуб Бургас бе представен тематичен спектакъл, посветен на героя-мъченик, посветил се на идеала за свободна България, Апостола на свободата Васил Левски. Проявата бе организирана от военния клуб, студио за сценични изкуства „Порос” и с любезното съдействие на СВВБ.

Въвеждащо слово за създаването на българската държава до голямата диря, оставена до днешни дни от Апостола на Свободата, изнесе председателят на СВВБ г-жа Ася Бороджиева.


Една от най-светлите дати в историята на гр. Бургас е денят на неговото освобождение от османско иго. На 6 февруари преди 140 години отрядът на полк. Лермонтов донася дълго жадуваната свобода.

По този повод, на 06.02.2018 г. в централното фоайе на военния клуб бяха представени оръжия, участвали в Руско-турската освободителна война през 1877-1878 г. и бойни знамена - светини на Българската армия. Благодарение на изложбата „Лермонтови освободители“ многобройните посетители успяха да се запознаят с въоръжението, използвано от руси, българи и турци през войната. Изложбата откри о. р. контраадмирал Симеон Цеков, а поздрав към гостите по случай празника поднесоха самодейци от Фолклорен ансамбъл „Лазур” и вокално студио „Точно време” при Военен клуб Бургас.

Организаторите от военния клуб изказаха своята благодарност към РИМ - Бургас, Национално движение „Единение“ и НИМ - София затова, че станаха част от това значимо за града събитие.


На 03 и 04.02.2018 г. състезателите от Таекуондо клуб „Форс 2004” при Военен клуб Бургас, с треньор о. з. лейтенант Бисер Христов, се завърнаха с 4 златни медала от силния турнир за европейската Купа на Президента, който се проведе в Германия.

Злато спечелиха Никол Христова и Бисер Христов в новата категория “Family Poomsae”. Още злато дойде и от надпреварата при двойките, където на първо място се класираха Никол Христова и Константин Янев. В индивидуалното състезание Янев добави още един златен медал, а Никол Христова се класира на 6-то място.
Article | by Dr. Radut