Jump to Navigation

Мероприятия

На 01.06.2017 г. във Военноморски клуб – гр. Созопол военнослужещи от ВФ 32890 – Атия проведоха обучение на ученици от 9-и и 10-и клас от градовете Созопол, Приморско, Царево и Малко Търново. По време на обучението те беседваха за гражданско-военните отношения, действия за оцеляване при терористични, екстремистки и престъпни групировки, откриване на невзривени бойни припаси, задължения на гражданите на България по отбраната на страната, оказване на помощ, спасителни и евакуационни дейности, приемане на военна служба и на служба в резерва на въоръжените сили на България.


За шеста поредна година Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Военен клуб – гр. Созопол и клуб „Българка” организират благотворителен кулинарен коледен базар. Масите бяха отрупани с ястия и разнообразни лакомства, приготвени от сръчните ръце на съпругите на офицерите и старшините. С различни празнични кулинарни изкушения участваха и служителите на военния клуб, Общинска администрация, и симпатизанти на мероприятието. Старание и любов личеше и в подредбата и оформянето на изложбата.

При откриването председателят на общинската организация на Съюза г-н Станимир Андонов заяви, че набраните средства ще бъдат дарени на „Център за настаняване от семеен тип“ - с. Атия, и на фондация „Деца на Българската армия”.

Благодарност към организаторите на мероприятието изказа г-жа Красимира Германова - председател на Общински съвет – гр. Созопол.

Поздравления към участниците отправи служител на военния клуб и разясни с какво се занимава фондацията и как се използват набраните средства.


В Средно общообразователно училище „Св. Св. Кирил и Методи” - гр. Созопол на 19.03.2015 г. се проведе среща с представители на Висше Военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров” - гр. Варна. С цел популяризиране на военната професия бяха представени различни специалности, които се изучават във висшето учебно заведение.

  


Изложба „Златните ръце на Българката”, посветена на Международния ден на женaтa 8-ми март, бе открита на 05.03.2015 г. в присъствието на над 80 граждани и гости на град Созопол. Приветствие към всички присъстващи по случай празника отправиха главен специалист към Военноморски клуб – гр. Созопол Димитър Желев и началникът на сектор “Военни клубове” при отдел “Военно-почивно дело” – гр. Бургас господин Владимир Бошнаков. За участие в изложбата бяха поканени обществените организации: клуб „Българка” – асоцииран член към общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в гр. Созопол, Тракийско дружество „Яни Попов”, клуб за „Българо-гръцко приятелство” и много индивидуални участници.

На изложбата бяха представени над 400 експоната, изработени от сръчните ръце на местните жени – гоблени, карета, плетива, дантели, макрамета и други интересни изделия.


Изложба „Талантът и духът на созополските творци”, посветена на Никулден, бе открита на 4.12.2014 г. във Военноморски клуб – гр. Созопол. В изложбата взеха участие 17 местни творци – художници, дърворезбари, моделиери на кораби, като представиха над 120 експоната. С приветствие към всички участници и гости на проявата се включиха съставите на Военноморски клуб – гр. Созопол и Военен клуб – гр. Айтос.

  


Тържество по повод възстановяване дейността на библиотеката към Военен клуб – гр. Созопол се проведе на 14.11.2014 г. С дарения за обновяване на книжния фонд се включиха Община Созопол, издателство „Сиела” – Росица Баева, читалище „Отец Паисий” – Созопол и колективът на военния клуб. Над петдесет гости и граждани на Созопол подкрепиха тази инициатива.

  Article | by Dr. Radut