Jump to Navigation

Мероприятия

На 30 април 2024 година в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Хасково бе открита изложба с икони, рисувани от възпитаниците на Арт школа „Пастело” към Военен клуб – Хасково. Великденската експозиция „Имаш само това, което си дал” включва над 40 икони, живопис и керамика. Творбите се продават с благотворителна цел и събраните средства ще бъдат дарени за доизграждането на новостроящия се православен храм „Св. Иван Рилски” в Хасково. Ръководителят на школата Даниел Русев сподели, че необичайната тема за детско творчество предизвиква интереса на децата след запознаването им с репродукции на икони от Средновековието и Възраждането на прочути майстори като Андрей Рубльов, Теофан Грек, Захарий Зограф, Никола Образописов, Станислав Доспевски и др. Използвана е професионалната помощ на известния хасковски иконограф Злати Гочев, който изнася открит урок пред децата за тънкостите и особеностите при рисуването на икони. На изложбата присъства и отец Никола, на когото Даниел Русев подари икона на Свети Стефан за храма. Многобройната публика бе очарована от детските рисунки на християнските светци.


С фотоизложба и прожекция на филми на 2 април 2024 г. Военен клуб – Хасково отбеляза 20-годишнината от присъединяването на България към НАТО. Военнослужещи от военно формирование 52740 и граждани с интерес разгледаха фотоизложбата „Моменти от Кандахар” от личния архив на ст. сержант Димитър Митев. Прожектирани бяха филми на Военния телевизионен канал, проследяващи промените и модернизацията в Българската армия от членството ни в Алианса до днес.


Военно формирование 52740 (31-ви Механизиран батальон) отбеляза на 29 февруари 2024 г. 22 години от своето създаване. Събитието се състоя във Военен клуб – Хасково. Гост на празника на формированието бе заместник-командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада полковник Балтов, който прочете поздравителен адрес от името на командира на 2ТМБ бригаден генерал Станимир Христов. Тържественото честване продължи с награждаване на отличилите се военнослужещи от заместник-командира на бригадата, командира и началника на щаба на батальона. Присъстващите бяха зарадвани с прекрасните изпълнения на военния духов оркестър към Втора Тунджанска механизирана бригада и съставите при военния клуб – Фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ и Клуб по спортни танци „Гранд“.


Вдъхновени от бележити българи!

На 27.10.2023 г. във фоайето на Военен клуб-Хасково се проведе заключителната част на конкурса за рисунка „Деца рисуват картините на Златю Бояджиев“, посветен на 120 години от рождението на големия български художник. Инициативата е част от Кампанията за развитието на културно-художествената и военно-патриотична дейност във военните клубове през 2023 г. „Моята България! Моят град – град на…” под индивидуалното мото, избрано от клуба в Хасково, „Вдъхновени от бележити българи!“ Участие в конкурса взеха деца от училища и школи по рисуване от гр. Хасково, както и възпитаниците на Арт школа „Пастело” при военния клуб. Според възрастта на авторите рисунките бяха разпределени в три категории и оценени от жури с председател Димо Димов – преподавател по изобразително изкуство. Всички участници получиха грамоти, а призьорите предметни награди, осигурени от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”. Изящните творби на малките художници разкрасиха фоайето на военния клуб, където с много вкус и настроение бе курирана изложбата. Участниците си пожелаха нестихващо вдъхновение в процеса на творчество, чийто неизчерпаем източник те откриват в колосите на националната ни култура и изкуство, какъвто безспорно е и Златю Бояджиев. С обещание за нови срещи на следващи конкурси и фестивали на изящното изкуство завърши този празник на креативността и красотата!


На 17 февруари 2023 г. във фоайето на Историческия музей в Димитровград бяха наградени учениците, участвали в конкурса за рисунка на тема „По стъпките към свободата“. Ученическият конкурс е съвместна инициатива на Военен клуб – Хасково и Община Димитровград, посветена на 150 години от гибелта на Апостола. Повече от 70 бяха участниците, представили свои творби и оценени в различни ученически възрастови групи. Военен клуб – Хасково връчи специална награда за една от творбите на шестокласничката Дарияна Милкова от ОУ „Любен Каравелов“ – Димитровград. Наградената творба най-добре покри критериите на журито за съответствие между тема и сюжет. Шестокласничката получи грамота, плакет с образа на Васил Левски и екземпляр от първия том на трилогията „Балкани“ на Яна Язова, посветен на Апостола на свободата. Награждаването бе уважено от родители, представители на Община Димитровград, представители на Военен клуб – Хасково и много от участващите в конкурса ученици.


На 09.09.2022 г. от 17:30 ч. във Военен клуб – Хасково бе открита изложбата „Моят град”, която представи живописния ни древен, но и кипящ с енергията на съвремието, град в предверието на Родопите, видян през очите на възпитаниците на школата по рисуване „Пастело” към военния клуб, с ръководител Даниел Русев. Проявата е част от инициативата на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”, стартирала през 2022 г., за реализиране на дейности, свързани с развитието на културно-художественото и военно-патриотично направление във военните клубове, под индивидуалното мото на хасковския военен клуб „Моят град, град на таланти“. Прекрасните рисунки и апликации с мозайка на талантливите малки художници представиха забележителностите и символите на град Хасково, и очароваха многобройните посетители на изложбата.


През месец юни 2022 г. Военен клуб – Хасково, със съдействието на РУО Хасково, проведе ученически конкурс за есе, свързано с две бележити годишнини – 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „История славянобългарска”. Мероприятието е част от инициативата на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” за реализиране на дейности, свързани с развитието на културно-художественото и военно-патриотично направление във военните клубове, под мотото „Моя страна, моя България“, стартирала през 2022 г. Основната цел на конкурса бе отдаване на почит и популяризиране на личността и делото на св. Паисий Хилендарски като основоположник на българското Възраждане, чийто просветителски труд пробужда националното чувство и в едни мрачни времена създава у българите усещане за принадлежност към достоен народ със свой език, история и култура, равен на другите народи в света. Този будителски дух мотивира децата да разсъждават със своята неподправеност за националните символи и ценности, за свободата и пътя, по който се гради национално достойнство. Сред призьорите на конкурса се отличиха творбите на представители на Школа по етнография и история при ОП „Младежки център” – Хасково, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Конуш и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” – Хасково.


На 13 юни 2022 г. Военен клуб – Хасково поднесе поздравителен адрес и взе участие в тържественото честване по повод 60 години от създаването на Учебен полигон „Корен”. На събитието присъстваха областният управител на Област Хасково Катя Панева, кметът на Община Хасково Станислав Дечев, заместник-началникът на Щаба на Сухопътни войски полк. Васил Енчев, офицери, сержанти, войници, военнослужещи от резерва, цивилни служители. Кметът на община Хасково връчи паметен знак на временно изпълняващия длъжността командир на УП „Корен“ майор Радостин Маринов. Заместник-началникът на Щаба на Сухопътни войски полк. Васил Енчев и майор Радостин Маринов връчиха отличия и награди на военнослужещи и цивилни служители от военното формирование. След официалната церемония Фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия” при ВК Хасково зарадва военнослужещите и гостите на празника им с въздействащи изпълнения, за които получиха Грамота от майор Маринов.


С юбилеен концерт Вокална група „Лотос бял“ при Военен клуб – Хасково отпразнува 20 години от основаването си и 75-годишнината на художествения ръководител Стефан Милев. Събитието се проведе на 4 юни 2022 г. в ОНЧ „Заря – 1858“ в гр. Хасково. Проявата е част от „Дни на Апарух Лешников”, посветени на 125 години от рождението на ненадминатия тенор Аспарух Лешников – Ари. Заместник-кметът Мария Вълчева връчи паметен знак и поздравителен адрес от Община Хасково. Поздравителни адреси за юбилея на талантливите певци от „Лотос бял” бяха връчени и от Военен клуб – Хасково и Клуб на жените „Родолюбие” при СОСЗР, с пожелание за дълги години творчески живот и вдъхновение!


На 05.05.2022 г. от 18:30 часа ФТА „Златна Тракия” представи концерт - спектакъла „Багри от автентичността” в киносалона на Военен клуб – Хасково. Проявата е част от инициативата на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” за реализиране на дейности, свързани с развитието на културно-художественото и военно-патриотично направление във военните клубове, под мотото „Моя страна, моя България“, стартирала през 2022 г. Талантливите танцьори на ансамбъл „Златна Тракия” при военния клуб демонстрираха многообразието и колорита на българския фолклор – пъстра палитра от звуци, багри, ритми, танци и костюми от различните етнографски области на България. Програмата предложи народни танци, оцелели през вековете до днес, разказвайки за характера на българския народ, характер толкова различен в отделните части на България, но обединен от силата на духа и стремежа към свобода на българина. Завладяващите изпълнения на сцената предизвикаха силни емоции у многобройната публика, която награди танцьорите с бурни аплодисменти.


На 3 август 2021 г. пред Военен клуб – Хасково се състоя официално откриване на юбилейна изложба „20 години в полза на армията”, посветена на 20-годишнината от създаването на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”. Неин автор е фотографът на Министерство на отбраната Вяра Йовева. На откриването присъстваха командирът на гарнизон Хасково подполковник Светослав Годинов, председатели и членове на военно-патриотични съюзи и граждани.. Експозицията отразява развитието на Агенцията, която вече 20 години подчинява своята дейност в услуга на армията, и беше на разположение на гражданите до 6 август 2021 г.


На 15 и 16 май 2021 г. в парк „Кенана“ в гр. Хасково се проведе 55-ти Национален събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“. Участниците в тазгодишното издание бяха от 24 общини и 47 населени места. В първия конкурсен ден, в категория индивидуални изпълнители, първо място и златни медали спечелиха възпитаниците на школата по народно пеене при Военен клуб – Хасково с вокален педагог Елена Беделева - Николета Жулиянова, Кристиян Радев, Теодора Калайджиева и Ванеса Пехливанова. Във втория ден на Националния събор жителите и гостите на града се насладиха на един пъстър концерт на ансамблите и оркестрите за народни песни и танци от Хасково. В него участие взеха ФТА „Златна Тракия” при Военен клуб – Хасково с художествен ръководител Златка Тимонова, която бе и сред членовете на журито в конкурсния ден.


На 2 март 2021 година, в изложбената зала на историческия музей в Димитровград, бе открита изложба „Когато момчето става мъж … Казармата през „онези“ 45 години“. Автор на премиерната изложба е роденият в Димитровград д-р Илия Вълев – етнолог в регионалния исторически музей във Велико Търново. Изложбата представя любопитни исторически факти, свързани с българската армия през периода 1944 – 1989 г. Експозицията се финансира с подкрепата на Министерство на отбраната и ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“. Сред присъствалите на откриването бяха и служители на Военен клуб – Хасково и Военно окръжие – Хасково.


На 6 октомври 2020 година, в киносалона на Военен клуб – Хасково, бе представена автобиографичната книга на о. з. бр. ген. Янко Янев. Книгата, озаглавена „Из лабиринтите на живота“, е първата му автобиографична творба и бе представена от самия автор пред препълнения киносалон. „В написаните от мен страници представям своя живот, който смятам, че е обобщен образ на всеки български офицер, стигнал до званието български генерал. Тази книга не е само за мен, тя е за моите колеги, за тези, които са служили в армията, които са били около мене, които са ме подкрепяли и заедно сме изпълнявали своите задачи по време на службата си“ - разказа ген. Янев. Водещ на събитието бе полковник Иван Ванчев – главен герой в сюжетите от книгата.


На 24 септември 2020 г. във Военен клуб – Хасково бе прожектиран филмът „Достойна за удивление”, проследяващ историческите моменти от Тутраканската епопея през септември 1916 г. Документалният филм, с автор Горан Благоев, запозна зрителите в киносалона с победите на храбрата българската армия при освобождаването на Добруджа през Първата световна война.


На 7 септември 2020 година, във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в гр. Хасково, бе открита изложбата: „От Леонардо до Пикасо – деца рисуват шедьоври“. Експозицията представи 50 рисунки и произведения на приложното изкуство на децата от Арт школа „Пастело” към Военен клуб – Хасково.

Рисунките в изложбата не са опит за създаване на точни копия на прочутите шедьоври от XV до ХХ век, а представят света на големите художници през детските очи. До всяка рисунка е представена репродукция на оригинала, за да може посетителите на изложбата да си припомнят конкретните картини, вдъхновили малките художници. Сред тях са: „Мона Лиза“ и „Дамата с хермелина“ на Леонардо да Винчи; „Слънчогледите“ и „Звездна нощ“ на Винсент Ван Гог; „Целувката“ на Густав Климт; „Момичето с ябълките“ на Владимир Димитров – Майстора; „Водни лилии“ на Клод Моне; „Балерините“ на Едгар Дега и др.

Изложбата постави начало на програмата на Община Хасково, посветена на празника на града – 8 септември.

Гости на откриването бяха заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева, секретарят на Общината Пламен Лечев, началникът на отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Йорданка Иванова, служители на ВК Хасково и много граждани.


На 20 август 2020 г. в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Христо Смирненски” в гр. Хасково се проведе изнесен урок на тема „Ренесанс”, организиран от Военен клуб – Хасково, преподавателят в школата по изобразително изкуство „Пастело” към военния клуб г-н Даниел Русев и Регионална библиотека.

Малките художници с интерес изслушаха своя преподавател и служителката на отдел „Изкуство” при регионалната библиотека, които ги запознаха с различните стилове на рисуване и най-известните представители от епохата на Ренесанса.


На 1 юли 2020 г. във Военен клуб – Хасково бяха наградени лауреатите от Област Хасково в националния конкурс „Спомен за мой близък, който е участвал във Втората световна война”, организиран от Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) и посветен на 75 години от участието на Българската армия във Втората световна война.

Председателят на областния съвет на ветераните от войните Хасково Аврам Ниего връчи грамоти, книги с разкази на участниците във войната и предметни награди на отлично представилите се ученици Стефка Ройдева от СУ „Св. П. Хилендарски” и Антон Христев, участник в клуб „Родолюбие” при ОУ „Л. Каравелов”.

На награждаването присъстваха председателят на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) о. з. подп. Иван Иванов, секретар-касиерът на областния съвет на СВВБ Костадин Кършанов, старши експертът на Военен клуб – Хасково Надя Йорданова и родители на отличилите се ученици.

Ръководителят на клуб „Родолюбие” при ОУ „Любен Каравелов” Албена Ройдева разказа за заниманията на учениците в клуба, свързани с военно-родолюбивото възпитание.

Аврам Ниего сподели своите изживявания и спомени от бойните полета в Унгария и Хърватия и пожела на децата никога да не преживяват война и да осъществят мечтите си.

Участниците в церемонията се разделиха с обещание за срещи и с останалите участници на клуб „Родолюбие” и бъдеща съвместна дейност със Съюза на ветераните и военния клуб.


На 2 юни 2020 г. Военен клуб – Хасково почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Венци и цветя на признателност пред паметника на поета-революционер поднесоха кметът на община Хасково Станислав Дечев със своите заместници, народните представители Евгения Ангелова и Митко Полихронов, зам.-областният управител Митко Петров, председателят на общинския съвет Таня Захариева със своите заместници, заместник-командирът на 31 Механизиран батальон майор Атанас Бакалов, служители на военния клуб и граждани.


На 6 март 2020 г. служители на Военен клуб – Хасково поздравиха жените, ползващи социалната кухня към Министерство на отбраната в град Хасково, по повод Международния ден на жената – 8 март.

От името на възпитаниците на школата по изобразително изкуство „Пастело” при военния клуб бяха поднесени ръчно изработени картички, с които дамите бяха приятно изненадани и зарадвани.


На 21 февруари 2020 г. във Военен клуб – Хасково пред членове на СОСЗР бе прожектиран филмът „Повест за победителя. Генералът - легенда Владимир Стойчев”, по повод 128 години от рождението му. Филмът е предоставен на военния клуб от Съюза на ветераните от войните на България.

С най-важните аспекти от живота на генерал Стойчев и заслужените многобройни отличия присъстващите запозна о. з. подп. Иван Иванов – председател на Общинската организация на СОСЗР.


На 7 февруари 2020 г. служители на Военен клуб – Хасково и членове на военно-патриотичните съюзи се присъединиха към инициативата на Тракийско дружество „Георги Сапунаров” и отдадоха почит на великия българин Капитан Петко войвода, посветил живота си за свободата на родината, по повод 120 години от смъртта му.

На първия в страната паметник на Капитан Петко войвода склониха глави представители на РИМ Хасково, граждани и ученици.

За живота и делото на Капитан Петко войвода припомни д-р Красимира Узунова от хасковския музей и призова младото поколение да не забравят стореното от бореца, станал жертва на политическите борби след Освобождението.


На 21 януари 2020 г. в клуб „Белвю” Военен клуб – Хасково, съвместно с клуб на жените „Родолюбие” към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, традиционно отбелязаха Деня на родилната помощ – Бабинден.

В кулинарната изложба „Сръчните ръце на баба” бяха представени рецепти, предавани от поколения в семействата с пожелания да бъдат съхранени и занапред.

Гост на тържеството бе председателят на Общинския съвет на СОСЗР о.з. подп. Иван Иванов.

Тържеството беше изпълнено с песни, танци, хумор и много настроение.


Възпитаници от школата по изобразително изкуство „Пастело“ при Военен клуб – Хасково взеха участие в организирано рисуване на графити.

Магията на уличното изкуство бе представена от малките художници пред сградата на военния клуб на 5 октомври 2019 г.

Ръководителят на школата Даниел Русев и завършилата дизайнерско училище в чешкия град Пилзен Пламена Палант подпомагаха младите таланти в усилията им да покажат пред родители и гости идеите си за промяна и развитие на градската среда.

Участници и гости единодушно споделиха, че инициативата е много поучителна и учи всички на мащабен, творчески и естетически поглед към средата, която ни заобикаля и сред която живееем.


Успешно завърши турнето в Сърбия на Фолклорния танцов ансамбъл „Златна Тракия“ при Военен клуб – Хасково. Изявите на формацията в Белград и Ниш бяха от 1 до 7 октомври 2019 г. по повод 50-ия детски фестивал „Радостта на Европа“, в който взеха участие групи от 22 държави. Ансамбълът взе участия и в предавания на живо по две сръбски телевизии. След организирания галаконцерт с хасковските деца пожелаха да се снимат сръбският принц Александър и принцеса Катарина. Художественият ръководител Златка Тимонова и танцьорите бяха поканени на прием, организиран от Генералното консулство на Република България в Ниш.


На 5 април 2019 г. във Военен клуб – Хасково се проведе беседа с членове на СОСЗР и военнослужещи от 31-ви механизиран батальон по повод 15-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО.

Военнослужещите споделиха своя опит в мисиите в Сараево и Афганистан, в които са взели участие, и разказаха за предстоящото си заминаване като част от 38-ия контингент за участие в мисията на НАТО в Афганистан - „Решителна подкрепа”.

Членовете на запасното войнство направиха паралел за военната служба по тяхно време и се разделиха с обещанието да изпратят мисионерите и да ги посрещнат живи и здрави след седем месеца.


На 19 ноември 2018 година служители на Военен клуб – Хасково, съвместно с членове на военно-патриотичните съюзи и военнослужещи от 31 механизиран батальон, отбелязаха тържествено бойния празник на Сухопътните войски с поднасяне на венци и цветя пред паметника на „Незнайния воин” в гр. Хасково.

Слово за 19 ноември – датата на победата при Сливница в Сръбско-българската война, произнесе началник-щабът на военното формирование майор Георги Георгиев.

На тържеството присъстваха областният управител Станислав Дечев, заместник областният управител д-р Стефка Здравкова и кметът на гр. Хасково Добри Беливанов.

Блок военнослужещи с командващ капитан Захари Генев изнесе истински спектакъл – строеви хватки и движения с оръжие, след което бяха бурно аплодирани от присъстващите граждани.

След тържеството, в Регионален исторически музей – Хасково, бе открита фотоизложба за героизма на хасковските полкове през Първата световна война. В нея вземат участие военните подразделения от региона – Десети пехотен родопски полк, Тридесети пехотен шейновски полк и Шести конен полк. В експозицията бяха подредени фотоси от бойните полета, както и оръжия и униформи на българската армия от времето на Първата световна война.


На 02.08.2018 г. пред Паметника на Незнайния войн в гр. Хасково служители на Военен клуб Хасково, съвместно с членове на военно-патриотичните съюзи, отдадоха почит на загиналите в Илинденско-Преображенското въстание и отбелязаха 115 години от паметната дата.

В ритуала участваха военнослужещи от военно формирование 52740 и Духовият оркестър към Община Хасково, представители на институции и граждани. Кметът Добри Беливанов припомни в словото си историческите факти около избухването на въстанието от 1903 г.


Плоча в памет на младежите, загинали при изпълнение на наборна или кадрова служба в мирно време, бе открита на 20.06.2018 г. в гр. Хасково.

Инициативата за изработването й е на дружество “Военноинвалид” –Хасково, и е реализирана със средства на спонсори. Ненка Желязкова – председател на дружеството, почете паметта на младежите в своето слово и сърдечно благодари на всички, оказали й подкрепа. Отец Антоний от църквата „Успение Богородично“ извърши панихида. Иван Иванов - секретар на Управителния съвет на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, прочете поздравителен адрес от председателя на Съюза – г-н Петър Велчев, и изказа съболезнования към присъстващите близки за ненавременната загуба на младежите.

На церемонията присъстваха кметът на Община Хасково Добри Беливанов, командирът на военно формирование 52740 подп. Николай Александров, Иван Иванов – секретар на СВИВП, служители на Военно окръжие, служители на Военен клуб Хасково, представители на дружества „Военноинвалид“ от Троян, Ловеч, Бяла Слатина, Духовият оркестър към Община Хасково и граждани.

Всички присъстващи запалиха свещ, положиха цветя и сведоха глави в памет на загиналите.


На 05.06.2018 г. във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски” в гр. Хасково бе представена годишната изложба на школата по изобразително изкуство при Военен клуб Хасково, посветена на 140-годишнината от създаването на Българската армия.


На 01.06.2018 г. служители на Военен клуб Хасково и възпитаници на школите при военния клуб посетиха „Ден на отворени врати” във военно формирование 52740 – Хасково, по повод 1 юни – Международния ден на детето. Военнослужещите запознаха децата с различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение. Особен интерес у тях предизвикаха бронираните машини и автоматите.


На 30.05.2018 г. в киносалона на Военен клуб Хасково школите по поп и народно пеене изнесоха своя годишен концерт. Малките таланти зарадваха своите близки, преподаватели и публика с прекрасни музикални изпълнения. Отличени с грамоти бяха призьорите в конкурси през учебната година.


На 6 май 2018 г. на пл. „Свобода“ служители на Военен клуб Хасково, съвместно с членове на военно-патриотичните съюзи, взеха участието в тържествения ритуал за Гергьовден – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

В ритуала участваха военнослужещи от военно формирование 52740 и Духовия оркестър към Община Хасково, представители на институции и граждани. Слова за празника изнесоха командирът на формированието подп. Николай Александров, кметът Добри Беливанов и областният управител Станислав Дечев.

След тържествената церемония гражданите и гостите на града имаха възможност да се насладят на прекрасен концерт на съставите при Военен клуб Хасково – Фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ и Вокална група „Лотос бял“.


На 22.03.2018 г. в Регионална библиотека „Христо Смирненски” в гр. Хасково се проведе изнесен урок по рисуване на тема: „Руски класици в изобразителното изкуство”, организиран от Военен клуб Хасково, преподавателя в школата по изобразително изкуство към Клуба и Регионална библиотека „Христо Смирненски”.

Малките художници с интерес изслушаха своя преподавател и служителката на библиотеката и избраха творбата, която да възпроизведат.


На 23.02.2018. г. във Военен клуб Хасково бе отбелязана 126-та годишнина от рождението на ген. Владимир Стойчев, съвместно с членове на СОСЗР и СВВБ.

Аврам Ниего – областен председател на Съюза на ветераните от войните на България, сподели за личните си срещи с генерал Стойчев на фронта и в цивилния живот.


На 19.02.2018. г. пред паметника на Васил Левски служители на Военен клуб Хасково, съвместно с членове на военно-патриотичните съюзи, взеха участие в поклонението и тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-годишнина от обесването на Апостола на Свободата.

В церемонията участваха военнослужещи от хасковския гарнизон и духовия оркестър към Община Хасково, представители на институции, граждани и множество деца. Заупокойна молитва отслужиха хасковски свещеници, водени от ставрофорен иконом Антоний Енев.

7-годишният Илия Колев от Детска градина №17 „Иглика“ разчувства множеството с прекрасна рецитация на стихотворението на Христо Ботев “Обесването на Васил Левски“.


Фолклорна танцова формация „Златна Тракия” при Военен клуб – гр. Хасково отпразнува 30-годишнината от създаването си с пищен концерт в киносалона на военния клуб.

Фолклорният ансамбъл, с художествен ръководител Златка Тимова, изнася през годините над 900 концерта в страната и чужбина, има участия в над 60 международни фестивала и печели много отличия и престижни награди.Article | by Dr. Radut