Jump to Navigation

Мероприятия

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ГАЛА КОНЦЕРТ НА ЦЕНТРАЛНАТА АРМЕЙСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА

Традиционният годишен гала концерт на възпитаниците на Централната армейска музикална школа беше проведен в зала Концертна на Централния военен клуб на 10.06.2018 г. Пред многобройната публика се представиха само най-изявените ученици от класовете в школата и изпълнители отличени с награди от редица национални и международни конкурси през учебната година.

Ръководителят на школата Росица Витанова приветства с топли думи изпълнителите, родителите и гостите на събитието. С чувство на благодарност тя обяви, че на проведените фестивали и конкурси през учебната 2017/2018 г. все повече деца от Централната армейска музикална школа печелят награди.

На учениците Нона Кутева и Борис Константинов бяха връчени грамоти на Началника на отбраната генерал Андрей Боцев за участието им с музикални изпълнения на роял пред участниците в срещата на Военния комитет на Европейския съюз в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.

Събитието беше открито с атрактивно изпълнение на ударни инструменти от детски ансамбъл в състав: Андрей, Калин, Теодора, Божидар, Калоян, Максим и Константин.

С изпълненията на пиано се отличиха Валентина и Димитрина Кутрянови, Нона Кутева, Теодор Грозданов, Борис Константинов, Сияна Василева, Анна Янакиева и Елена Йорданова, които доставиха истинска наслада на слушателите и заслужено бяха възнаградени с възторжени аплодисменти.

Изпълненията на китара от Лиана Тюлева, Ивайло Йорданов, Йордан Иванов, Анна Верховская и Тео Николов бяха аплодирани от публиката с ясно изразено възхищение от показаното майсторство.

Класовете по поп и джаз пеене бяха представени от Йоана Кирилова, Александрина Михова, Алекс, Калоян, Мила и Ники.

Марша Влади и Право хоро изпълнени на ксилофон от Константин Танчев, Петър Кошничарски и Николай Детистов внесоха разнообразие в програмата на гала концерта.

На финала ръководители, изпълнители, родители и гости си пожелаха весело лято, а на есен да се срещнат с нови идеи и още по-силно желание за професионално израстване.


В чест на Националния празник 3 март в зала България се проведе тържествен концерт. Богатата празничната програма беше открита с изпълнение на вокалната група „ДО, РЕ ,МИ” към Централната армейска музикална школа при Централен военен клуб – гр. София с диригент Ралица Тончева. С много вдъхновение децата изпяха възрожденските песни: „Вятър ечи, Балкан стене“; „Стани, стани юнак балкански“; „Хубава си моя горо“ и други.


На 19 март 2016 г. в зала Музикална на Централния военен клуб учениците от класа по пиано в Централната армейска музикална школа с ръководител Росица Витанова проведоха Моцартова вечер, посветена на 260 години от рождението на Волфганг Амадеус Моцарт.

Младите пианисти изпълниха едни от най-известните произведения на великия композитор.

Всички деца бяха облечени в костюми от епохата на Моцарт и с музикалните си изпълнения и ретро атмосферата в залата, направиха вечерта в незабравимо емоционално изживяване за малките артисти, техните родители и многобройните гости.


В зала Музикална на Централния военене клуб Детската вокална група към Централната армейска музикална школа проведе на 29.02.2016 г. концерт по повод 3-ти март Ден на Освобождението на България от османско иго и Национален празник.

В програмата бяха включени възрожденски песни и стихове от Христо Ботев, Иван Вазов, Любен Каравелов и Добри Чинтулов.


Учениците от Централната армейска музикална школа братята Цветелин и Теодор Грозданови, деца на военнослужещи от Българската армия, се представиха успешно на проведения през месец април 2015 г. изпит и са приети в Националното музикално училище „Любомир Пипков”. Техният успех е гордост за учениците и преподавателите от школата.


Учениците от Централната армейска музикална школа Борис Константинов на 7 години и Самвел Гарабедян на 17 години спечелиха първа награда, в своите възрастови групи, на проведения през месец април 2015 г. в гр. Перник Международен конкурс по пиано. В конкурса участваха деца от Македония, Гърция, Турция, Сърбия и България.


Учениците от Централната армейска музикална школа Тео Николов, Калина Бояджиева и Илия Осиченко спечелиха съответно първа, втора и трета награда на проведения от 01 до 04 април 2015 г. в гр. Кюстендил Международен конкурс по класическа китара „Академик Марин Големинов”. В конкурса участваха деца от Русия, Украйна, Полша, Македония, Гърция и България.


На международния конкурс по класическа китара в гр. Гоце Делчев възпитаниците на Централната армейска музикална школа Христо Нейчев и Мануел Георгиев спечелиха Първа и Втора награда в своята възрастова група и затвърдиха високия престиж на класа по китара воден от музикалния педагог Росен Балкански.


Централната армейска музикална школа организира в Музикална зала на Централния военен клуб концерт, посветен на детското клавирно творчество на българския композитор Парашкев Хаджиев /1912 – 1992/.

В рамките на международния проект „Словашки деца свирят българска музика”, със свои изпълнения се представиха гостуващите, по този повод, деца от школата по изкуствата „ Ян Албрехт” в Братислава.

Събитието уважиха посланикът на Словакия в България Негово превъзходителство Мариан Якубоци, гости от посолството и много граждани. На децата от школата бяха подарени нотни материали и дискове с музика от словашкия композитор Еуген Сухон. Концертът се превърна в празник на клавирното изкуство, осъществиха се нови запознанства и се обсъдиха проекти за съвместни прояви.

Отправена бе сърдечна покана към възпитаниците на Централната армейска музикална школа да гостуват в Братислава с програма от произведения на бележития словашки композитор Еуген Сухон.

  


С голям Коледен концерт на 9 декември бе дадено началото на предновогодишните продукции на възпитаниците на Централната армейска музикална школа. Коледният концерт под надслов „От четири до осем” включваше изпълнения на деца от 4 до 8 годишна възраст.

За първи път пред публика се представиха малките певци от новооткритата през месец октомври Детска вокална група. Под майсторското ръководство на диригентката Галина Караджова те изпълниха детски коледни песни и събраха овациите на многобройната публика.

Своят дебют направи и малкият, но ентусиазиран клас по цигулка. Ръководени от преподавателката Теодора Константинова децата показаха, постиженията си в овладяването на струнния инструмент .

Традиционно атрактивни бяха учениците от класа по ударни инструменти на Ани Гитева. Квартет „Тарамбуки”, трио „Гъбка” и дует „Папагал” изпълниха ансамбли за малки ударни инструменти.

Пианисти от класовете на Теменужка Янева и Антоанета Василева представиха уменията на малките ученици с класически и съвременни произведения.

Класа по китара на Росен Балкански също бе представен от малък, но забележителен със своя талант китарист.

Музикалната зала на Централния военен клуб едва побра многобройната публика от родители и гости. С весело коледно настроение и пожелания за нови успехи завърши концерта „От четири до осем”.

На 15, 16 и 19 декември в Музикална зала на Централния военен клуб продължават изявите на класовете по пиано и китара.

     


Учебна 2011/2012 година

В Централната армейска музикална школа при Централния военен клуб – гр. София се изучават пиано, класическа китара и ударни инструменти. И през тази учебна година най–изявените ученици се явиха на различни състезания и конкурси, където спечелиха награди, както следва:

На 25 март 2012 година в Лондон се проведе състезание по пиано –Изпълнения на четири ръце, организирано от немските училища в Европа.

ПЪРВО МЯСТО и ДИПЛОМ получи възпитаничката на Централната армейска музикална школа ТРОЯ ИВАНОВА от класа по пиано на АННА ИЛИЕВСКА.

На 24 май тя се представи на заключителен Гала концерт в Щутгард

 

На 12 април 2012 година в Кюстендил се проведе Шестнадесетият международен конкурс за класическа китара “Академик Марин Големинов”. В него взеха участие млади китаристи от България, Македония, Румъния, Украйна, Гърция, Русия и Полша. Общият брой на участниците беше 600 души.

Централната армейска музикална школа се представи с двама изпълнители от класа по китара на НИКОЛАЙ АТАНАСОВ. Те бяха отличени, както следва:

 

БОЯНА ТАНКОВА – (11 години) със СПЕЦИАЛНА НАГРАДА и

ЙОРДАН ИЛИЕВ - ( 9 години) c ВТОРА НАГРАДА в своята възрастова група

 

Международният конкурс ВИВАПИАНО за пианисти-непрофесионалисти, на който взеха участие учениците АНДРЕЙ НИКОЛОВ и ДЕЛЯНА ЛЕТНИКОВА от класа по пиано на АНТОАНЕТА ВАСИЛЕВА.

ДЕЛЯНА ЛЕТНИКОВА бе отличена с ПЪРВА НАГРАДА в своята възрастова група и взе участие в заключителния концерт в зала “България” на 29 април 2012 г.

ТРОЯ ИВАНОВА от класа на АННА ИЛИЕВСКА взе ПЪРВА НАГРАДА за ансамблово свирене и участва в заключителния концерт в зала “България” на 29 април 2012 г.

На 28 април в Перник се проведе Международен конкурс за млади изпълнители на класическа музика

САМВЕЛ ГАРАБЕДЯН от класа по пиано на ТЕМЕНУЖКА ЯНЕВА беше отличен с ТРЕТА НАГРАДА, като първа и втора награда не бяха присъдени.

Всички изброени по–горе лауреати, както и най-добрите възпитаници на Централната армейска музикална школа, участваха в Годишния концерт на школата на 16 юни събота, от 11.00 ч. в Концертната зала на Централния военен клуб. Пред многобройната публика бяха изпълнени произведения от Моцарт, Бетовен, Шопен, Чайковски, Хачатурян, Парашкев Хаджиев и други композитори. След аплодисментите и поздравленията ученици, преподаватели и гости се разделиха с пожелания за хубаво лято и нови срещи през следващата учебна година.

Повече информация за работата и курсовете в Централната армейска музикална школа можете да получите на телефон 0892 60 68 61.Article | by Dr. Radut