Jump to Navigation

28.01.2022 г.

Информационният център на Министерство на отбраната представи на 27.01.2022 г. официална премиера на филма „Скрап“ в зала Тържествена на Централния военен клуб.

Изпълнителният продуцент на филма господин Стоян Марков откри премиерата на филма, като подчерта, че нищо във филма не е измислено. Кадрите следват хронологията на случилото се в Българската армия през последните няколко десетилетия.

Директорът на Информационния център господин Евгени Генов, който е и редактор на филма, подчерта, че филма съдържа само факти от случилото се в българските Въоръжени сили, а изводите от показаното всеки сам може да направи. Във филма, за произтичащото в Българската армия, в периода от 1989 до 2011 година, разказваха непосредствените свидетели и участници генерал-лейтенант о. з. Кирил Цветков, полковник о. з. Димитър Недялков, капитан II ранг о. з. Атанас Панайотов, полковник о. з. Ангел Тасев и полковник о. з. Асен Джоков.

Официалната премиера на филма уважиха министърът на отбраната господин Стефан Янев, заместник-министърът на отбраната госпожа Ралица Симеонова, членове на Политическия кабинет на министъра на отбраната, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, генерали, офицери, цивилни служители и гости.

 

Сред официалните гости беше и председателят на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти госпожа Снежана Тодорова.

Събитието премина при подчертан интерес сред зрителите.Article | by Dr. Radut