Jump to Navigation

08.04.2022 г.

Съвместният документален филм „Афганистан – земя на безсмъртието“, на Информационния център на Министерството на отбраната и Съвместното командване на силите, беше представен за първи път пред зрителите в Зала 1 на Централния военен клуб.

Филмът, без да претендира за всеобхватност е кратко, но изпълнено с полезно съдържание обобщение на 20-годишното участие на Въоръжените ни сили в деветте етапа на Операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан – ISAAF. Автори на продукцията са Десислава Рангелова – военен репортер, Зоя Касамакова – режисьор, продуценти и консултанти – Тома Иванов, Стоян Марков и полковник Виолина Вълева, а оператори са Борислав Василев и Цветомир Ташков.

Да уважат премиерата на филма в залата дойдоха господин Александър Петков – заместник-министър на отбраната, генерал-майор Валери Цолов – командир на Съвместното командване на силите, госпожа Румяна Станимирова – директор на Информационния център на Министерството на отбраната, генерали, офицери и много гости.

Генерал-майор Цолов се обърна с думи на благодарност към творческия екип на филма и връчи почетен плакет на Военния телевизионен канал и грамота на Десислава Рангелова.

Филмът ще бъде излъчен по БНТ 4 на 09 април 2022 г. от 11:00 часа.Article | by Dr. Radut