Jump to Navigation

08.07.2022 г.

Министерството на отбраната, Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ и Общински културен институт „Надежда“ организираха традиционния летен концерт на оркестър „Симфониета София“ с диригент Свилен Симеонов и джаз формация „София“ с ръководител Бойчо Дечев, под надслов „Популярни увертюри, валсове и романси“, за военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия и техните семейства в градината на резиденция „Лозенец“.

В началото на богатата и разнообразна програма бяха представени класически валсове, които настроиха публиката за последвалите виртуозни музикални изненади, поднесени от солистите Яна Чакалска и Стефан Попов.

Изпълнението на „Ръченица“ от Петко Стайков, оркестрациите на Маестро Симеонов на валсовете „Грамофон“ от Евгений Дога и Валс № 2 от Дмитрий Шостакович, предизвикаха истински възторг сред зрителите.

Закривайки летния музикален сезон любителите на класическата музика се насладиха, сред природата и прекрасните цветя в градината на резиденцията, на любимата класическа музика изпълнена от виртуозните музиканти. А верността и уважението към публиката, проявени от Маестро Свилен Симеонов и китариста Ясен Василев, които въпреки здравословните си проблеми, намериха сили и воля да поднесат своите музикални послания към обичащата ги публика и бяха възнаградени със силни аплодисменти.Article | by Dr. Radut